Izvor: Happy BSC
15.10.2021 u 17:20
0

MINISTARKA PRAVDE POTVRDILA: Venecijanska komisija pohvalila ustavne reforme

Ministarka pravde Maja Popović učestvovala je na 128. Plenarnom zasednju Venecijanske komisije na kojem je usvojeno pozitivno mišljenje o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za njegovo sprovođenje.

Dobijanjem pozitivnog mišljenja načinjen je veliki napredak u ispunjavanju obaveza iz Revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 – Pravosuđe i osnovna prava.

Tim Ministarstva pravde je pohvaljen od strane rukovodstva i ostalih članova Venecijanske komisije na preduzetim koracima ustavnoj reformi u smislu prihvatanja preporuka Venecijanske komisije.

PROČITAJTE JOŠ:  (UŽIVO) SAVET BEZBEDNOSTI O KOSOVU I METOHIJI: Selaković o napadu na Srbe!

Promene Ustava za koje je dobijeno pozitivno mišljenje imaju za cilj jačanje nezavisnosti sudova i samostalnosti javnih tužilaštava što će omogućiti veću pravnu sigurnost a samim tim Republika Srbija postaće privlačnija za strane investicije što će imati uticaj i na poboljšanje životnog standarda građana.

PROČITAJTE JOŠ:  NA MERDARU UHAPŠEN BRITANAC: Krio drogu ispod sedišta

Na zasedanju je učestvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić a istoj je prisustvovala i predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skuštine Jelena Žarić Kovačević.“

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter