0°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/United Nations

Izvor: Tanjug

"Ustanite kada pominjete predsednika Vučića, ON JE I VAŠ PREDSEDNIK!": Selaković oštro odgovorio Vjosi Osmani

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković optužio je večeras predsednicu privremenih prištinskih institucija Vjosu Osmani da laže, ocenivši da to može da čini jer "ne predstavlja nikog sem sebe" i zatražio od nje da ustane kada pominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je, kako joj je naglasio, on je i njen predsednik.

"Gospođo Osmani, morate da ustanete kad pomenete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića jer je on i vaš predsednik. Morate da poštujete svog predsednika. A kasapini sa Balkana Hašim Tači, Kadri Veselji i drugi koji su kidnapovali nevine civile i trgovali njihovim organima su u zatvoru gde im se sudi", rekao je Selaković koji je Osmani u više navrata oslovio sa "državljankom Srbije".

PROČITAJTE JOŠ: AMERIKA IGNORIŠE REALNOST NA KiM: Ne spominju albansku agresiju!

On je optužio Osmani da se ne oglašava o činjenici da je "lažna država Kosovo" zasnovana na ratnim zločinima i da su njeni "oci osnivači" u zatvoru, niti o srpskim žrtavama etničkog čišćenja i više od 200.000 rasljenih koji više od 20 godina čekaju da se vrate kući.

Selaković je ukazao da se za to vreme Priština hvali da prihvata izbeglice iz nekih dalekih zemalja.

"Dražavljanka Republike Srbije Osmani Sadriju priča bajke opisujući lažnu državu kao jednog od najvećih šampiona mira i stablinosti na Balkanu. Da li je ovo nešto što pokazuje šampiona mira i stabilnosti na svetu - 36-ogodišnji Srećko Sofronijević je teško ranjen pre dva dana?", upitao je Selaković.

PROČITAJTE JOŠ: SELAKOVIĆ POKAZAO DOKAZE ŠIPTARSKOG TERORA: Da li ovo pokazuje šampiona mira i stabilnosti na Balkanu?

Nazvao je bajkama priče o borbi protiv krijumčarenja i nelegalne trgovine.

"Njeni glavni argumenti su laži, i to je normalno jer ona može da laže. Njoj je to dozvoljeno jer ne predstavlja nikog sem samu sebe. Ja predstavljam međunarodno priznatu nezavisnu državu, članicu UN", naglasio je Selaković i istakao da zato ne može da laže, već mora da govori istinu.

A istina je, kako je rekao, da jednostrane akcije Prištine uništavaju sve napore da se postigne održivo, sveobuhvatno rešenje kroz dijalog.

Istakao je i da je Beograd ispunio obaveze iz Briselskog sporazuma, a da to privremene prištinske institucije nisu učinile.

PROČITAJTE JOŠ:  SAVET BEZBEDNOSTI O KOSOVU I METOHIJI: Selaković o napadu na Srbe!

On je Prištini poručio da mora da prestane da laže o 20.000 žrtava seksualnog nasilja tokom rata jer ih je, prema izveštaju Unmika, bilo 912.

Selaković je rekao i da Srbija ulaže protest zbog činjenice da je "predstavnicima kancerogenog stvorenja u srcu Evrope (Kosovo) dozvoljeno da uđu u salu sa maskama lažne države".

Misija Srbije pri UN uložila je protest zbog obeležja takozvanog Kosova na maskama predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani i članova delegacije Prištine.

Osmani i članovi prištinske delegacije pojavili su se sa obeležjima tzv. Kosova na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj stanju na KiM.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad