22°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Jutarnji program TV Happy

Izvor: tanjug

BRNABIĆ: Verujem u dogovor Srba i Albanaca, nikada ne bih potpisala nezavisnost Kosova

Predsednica Vlade Ana Brnabić veruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca i ističe da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput Aleksandra Vučića, a da ona kao premijerka ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Brnabić je potvrdila da postoje razni pritisci na Srbiju i ocenila da se Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

-Njemu i SNS je stalo do Srbije, a ne do pobede na izborima. Pobedu na izborima vidimo kao način da se borimo za Srbiju, a ne kao cilj sam po sebi- rekla je ona.

Da direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti KiM, kratko je odgovorila: "Ne".

Kako je objasnila, u ovoj fazi EU i SAD nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Brnabić je istakla da se Srbija zalaže da se zamrznuti konflikt reši, te da je interes naše zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU.

PROČITAJTE JOŠ:  DRECUN ZA HAPPY TV: Postoji TAJNI PLAN PRIŠTINE! Uzmimo se u pamet!

-Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo- rekla je premijerka.

Ona je ocenila da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAJAVIO U PROMENE U STRANCI: Ovo je potrebno za napredak!

-Moguće da ćemo zbog toga propustiti istorijsku šansu koja nam se dugo neće ukazati ponovo. Ja se nadam da ipak nećemo- rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar