19°C

Beograd

Photo: HappyBSC/ivica dačić

Izvor: tanjug

IVICA DAČIĆ SASTAO SE SA GENERALNOM SEKRETAKROM OEBS-A HELGOM ŠMID: Srbija spremna da nastavi rad na reformi i unapređenju organizacije!

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa generalnom sekretarkom OEBS Helgom Šmid i tom prilikom istakao da se Srbija uvek zalagala za jačanje Organizacije i konstruktivan dijalog o svim pitanjima, kao i da je on lično, kao predsedavajući OEBS tokom 2015. godine, nastojao da se svi problemi rešavaju kroz dijalog, uz jednako uvažavanje svih država učesnica.

Kako se navodi iz Dačićevog kabineta, on je preneo spremnost Srbije da nastavi rad na reformi i unapređenju rada Organizacije i zahvalio na podršci koju OEBS, kroz rad Misije u Beogradu, pruža Srbiji u reformskim procesima.

PROČITAJTE JOŠPREDSEDNIK VUČIĆ se zahvalio građanima i saopštio odlične vesti: VEĆE PLATE I PENZIJE! (VIDEO)

Kada je reč o statusnoj neutralnosti OEBS u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, na koju je ukazao Dačić, Helga Šmid je podvukla da kao generalni sekretar Organizacije može da garantuje da odstupanja od ovog principa neće biti.

Generalna sekretarka se zahvalila na podršci koju Srbija kontinuirano daje radu Organizacije i naglasila da tamisija te organizacije ima partnerski odnos i dobru saradnju sa srpskim organima.

Kako je istakla OEBS nastoji da svoje aktivnosti prilagodi potrebama zemlje domaćina i na najbolji način pomogne i podrži reformske procese.

PROČITAJTE JOŠVučić se sastao sa šefom delegacije Evropske unije!

Na interesovanje Helge Šmid, predsednik Narodne skupštine je informisao o aktivnostima Narodne skupštine, posebno se osvrnuvši na proces ustavnih reformi koji je u toku.

Takođe, razgovarano je o međustranačkom dijalogu i predstojećim izborima 2022. godine, a tom prilikom Dačić je podsetio da Srbija radi na ispunjavanju preporuka ODIHR u cilju poboljšanja izbornih uslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar