24°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Izvor: Tanjug

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA NOVI ZAKON! Zaštitimo zdravlje ljudi, životinja i životne sredine

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o biocidnim proizvodima čiji je osnovni cilj unapređenje sistema stavljanja na tržište i korišćenja biocidnih proizvoda i tretiranih proizvoda na teritoriji Srbije

Na ovaj način se dalje osigurava visok nivo zaštite zdravlja ljudi, životinja i životne sredine, unapređuje trgovina ovim proizvodima sa zemljama Evropske unije i drugim zemljama i obezbeđuje konkurentnost privrede.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija mora da vodi slobodarsku politiku! (VIDEO)

U zakonu je navedeno da se uređuju liste aktivnih supstanci, postupci na osnovu kojih se biocidni proizvodi čine dostupnim na tržištu i koriste, istraživanje i razvoj, klasifikacija, pakovanje, obeležavanje, oglašavanje i bezbednosni list biocidnog proizvoda.

Poslanici usvojili i izmene Zakona

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, čiji je cilj usklađivanje propisa u okviru pregovaračkog poglavlja 27 i pomeranje rokova.

Novi rok za izdavanje dozvola je 31. decembar 2024. godine, stari rok je istekao 2020. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar