30°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: tanjug

Ivica Dačić primio je danas rusku delegaciju na čelu sa gubernatorom Sankt Peterburga

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas rusku delegaciju na čelu sa gubernatorom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom, koja boravi u Beogradu povodom otvaranja biste Aleksandra Nevskog u porti Crkve Aleksandra Nevskog, a s obzirom da se ove godine obeležava 800. godina od rođenja ruskog vojskovođe i sveca Ruske crkve i SPC.

Dačić je poželeo dobrodošlicu Beglovu u njegovoj prvoj posezi Srbiji, a ruskoj delegaciji uspešan rad i boravak u Beogradu, navodeći da je saradnja sa regionima Ruske federacije ispod potreba i mogućnosti obe strane, te da je treba intenzivirati i uspostaviti razmenu delegacija na svim nivoima sa različitim gradovima RF.

PROČITAJTE JOŠ: DOBRI ODNOSI KENIJE I SRBIJE: Vesić ugostio zamenika gradonačelnika Najrobija(FOTO)


Istakao je da Narodna skupština i poslanici koji predstavljaju različite delove naše zemlje podržavaju upravo jačanje ovih regionalnih veza.

Beglov se saglasio sa Dačićem, te rekao da je cilj posete ruske delegacije upravo realizacija brojnih kulturnih i poslovnih aktivnosti iz Sporazuma o saradnji Sankt Peterburga i Beograda koji je nedavno potpisan.

PROČITAJTE JOŠ: Oprez na auto-putu "Miloš Veliki": Preusmerava se saobraćaj zbog radova, zatvorena jedna traka


Među članovima delegacije su bili i potpredsednik Državne dume Ruske Federacije Aleksandar Babakov, predsednik Skupštine Sankt Peterburga Aleksandar Beljski, predsednik Odbora za spol?ne poslove Sankt Peterburga Jevgenij Grigojev, kao i namesnik Lavre Aleksandra Nevskog, episkop Kronštadski Nazarije.

Sa srpske strane sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar