27°C

Beograd

Photo: yt. kosovo online

Izvor: telegraf

Kurtiju se ne sviđa dogovor iz Brisela

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju, prenosi Reporteri.

Kurti je u Skupštini Kosova rekao da se aktuelna kosovska vlada suočava sa posledicama prethodnih dogovora postignutih u Briselu koji su, kako kaže, nepovoljni.

On je istakao da je KOSST nastavio da pokriva preusmeravanje struje u tom delu zemlje i da Vlada nije platila tu struju.

- Bili smo kritični kada smo bili u opoziciji, tako da smo danas nasledili situaciju koja je pokazala da smo bili u pravu u svojoj kritici. U Briselu je postignuto mnogo nepovoljnih sporazuma o Kosovu, čije posledice sada trpimo. Glavni argumenti protiv nas u Briselu su prethodni dogovori. Uz sve što znamo i možemo da uradimo, vrlo brzo će doći dan kada će početi naplata na severu jer je to velika nepravda prema građanima - rekao je Kurti.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar