29°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Vecernje novosti

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Srbija se naoružava samo zato da nas više niko ne bi ponižavao

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se pojedine zemlje u regionu hvale šta sve nabavljaju od naoružanja i kako će biti jače od Srbije, ali da još ne znaju šta će sve od oružja uskoro dobiti naša zemlja i to mnogo brže od njih, kao i da se Srbija naoružava samo zato da nas više niko ne bi ponižavao kao što je to pre bilo slučaj.

- Uspeli smo da podignemo policiju i vojsku, koje su sada mnogostruko bolje opremljene. Uvek smo bolje pripremljeni i idemo korak više u odnosu na druge. Neki se raduju i hvale kako kupuju nove avione i da će biti mnogo jači od Srbije, ali mi ne želimo da se takmičimo ni sa kim. Već da budemo samo dovoljno snažni da svoju zemlju možemo da zaštitmo i sačuvamo, da nas više ne ponižavaju kao 1999, 2004. i 2008. godine - rekao je Vučić na akademiji SNS povodom obeležavanja godišnjice stranke.

On je naglasio da ti koji govore da su mnogo snažniji od Srbije, ni ne znaju, jer, kako kaže, još ih nismo obavestili, šta je to što stiže u Srbiju i da će mnogo pre stići nego to čime se oni hvale.

- Mi danas moramo da budemo mirni i da budemo neko ko će da čuva mir i stabilnost i u celom regionu. I kada našem narodu na KiM prete, moramo milion puta da se ugrizemo za jezik i tražimo i molimo za mir - rekao je on. 

Vučić je istakao da ne želi da ugrozi život nijednog našeg čoveka na KiM, niti u centralnoj Srbiji, jer neće nijednoj majci da dete vrati u kovčegu.

- Ali, ti ljudi, takođe, moraju da računaju da mi nemamo kud, da su nas doterali u ugao i da ne možemo da dopustimo da nam se ponove akcije kao što su Oluja, Bljesak i proterivanje našeg naroda. Toga više nikada neće biti. Srbija to više nikada nikome neće dozvoliti. I to govorim javno, da ne može javnije da bude, da me čuju svi u svetu i kažem - ''rušite me kako hoćete i koliko hoćete, ali Srbija to više nokome neće dozoliti - poručio je predsednik.

Vučić je naglasio da je malo Srba ostalo na svojim ognjištima da bismo mogli tako lako da ognjišta prepuštamo drugima.

- I previše smo im prepustili, svima kojima je jedini cilj bio da proteraju Srbe sa svojiih ognjišta. Srbija mora da pokaže brigu za svoj narod, poštujući sve druge - naveo je on.

Vučić je istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu, što je važno za našu zemlju, ali da je Srbija umela da cuva svoje prijatelje i nije im okrenula leđa, ni kada im je bilo teško, ali ni kada je njoj bilo teško da te pritiske izdrži.

- I zato može Srbija danas da dobije najefjtiniji gas u Evropi i da računa na podršku po pitanju KiM. Srbija se bez obzira na sve pritiske neće odricati svog prijateljstva ni sa Rusijom, ni sa Kinom, a neće se ni oni odreći prijateljstva sa nama - naglasio je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar