24°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

PREMINUO POLITIČAR MILUTIN MRKONJIĆ: Ovako je govorio za Happy TV

Političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je danas u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Mrkonjić je rođen 1942. godine u Beogradu gde je stekao osnovno i srednje obrazovanje, kao i diplomu Građevinskog fakulteta 1971. godine. 

U "Birou za studije i projektovanje željeznica“ radio je do 1974. godine, a nakon toga obavljao je poslove rukovodioca u Sektoru za projektovanje. Od 1977. godine je bio zaposlen u Centru za projektovanje, a potom je postao direktor te firme.

Za rukovodioca obnove Srbije kao predstavnik Vlade Srbije postavljen je 1999. godine. Učestvovao je u osnivanju Socijalističke partije Srbije, a od 2007. godine je bio predsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Za ministra infrastrukture u tada novoformiranoj Vladi izabran je 2008 godine. Od maja 2012. do septembra 2013. godine bio je ministar saobraćaja, a 2013. godine položio je zakletvu kao poslanik Narodne skupštine. Od 2014. godine bio je predsednik Odbora za saobraćaj, infrastrukturu i prostorno planiranje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar