18°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/happytv

Izvor: Happy BSC

IVICA DAČIĆ NA HAPPY TV: Otišao je naš "otac", a sa njim i deo nas!

Predsednik Skupštine Republike Srbije, Ivica Dačić, bio je gost jutarnjeg programa na Happy TV. 

Vest o smrti Milutina Mrkonjića ga je zatekla i veoma rastužila.

–  Njegov odlazak je šok za sve nas. Znali smo da je loše, ali nismo imali pravu sliku njegove zdravstvene situacije. Nadao sam se da će dobiti ovu bitku jer je Mrka bio veliki optimista i voleo je život. Bio poseban čovek,  pun duha, razumevanja i ljubavi. Kada pogledamo retrospektivu, vidite koliko ga je ljudi volelo. On je bio gospodin čovek, odan i dosledan svojim idejama. Bio je odan Miloševiću i SPS i veliki komunista-kazao je Dačić. 

-SPS će biti organizator saghrane. Upamtili smo ga po uzrečici „pre roka“ i on je tako i otišao, nažalost.  Suta ćemo imati otvorene knjige žalosti u SPS-u u 11 sati. Još uvek se ne zna datum komemoracije i sahrane. Javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena. Orijentaciono se razmišljalo o sredi.Tražićemo od Skupštine grada Beograda da se omogući njegova sahrana u Aleji zaslužnih građana ili u Aleji Velikana, jer je to zaslužio. . Pozivam sve one koji su ga voleli da dođu i da se od njega oprostimo na jedan dostojanstven način jer je on bio veličina. Zaista je bio najveći od nas. Bio nam je kao otac i mi smo njegova deca. Moramo da pokažemo da smo njegovi dostojni naslednici.

-Bio je sinonim za sve velike projekte u Srbiji. Govorio je da je za sve potrebna politička volja. Nije poštovao protokole ni razne stege. Bio je sponatan. On je bio inženjer, a ne političar. Bio je odan drug Slobodana Miloševića. On je bio obnovio zemlju u najtežim trenucima, još dok je trajalo bombardovanje Srbije. Njemu je  bilo strašno žao što Srbija nije naplatila ratnu štetu. Žao mi je što nije uspeo da dočeka neke projekte o kojima je sa žarom govorio. U svakom smislu je bio vojnik države i narode. 

- Mrkonjić je bio neponovljiva ličnost i počasni predsednik naše partije. Narodni čovek koji je sve dao za Srbiju. Naš Drug Mrka. Želeo je da sahrana nema verska obeležja, jer je bio komunista. Imamo obavezu kao njegoa deca da čuvamo njegova obeležja.  On je bio spreman svakome da pomogne. U Skupštini je bio omiljena ličnost. Možemo da budemo ljuti samo na one koji su ga iskorištavali. Otišao je jedan deo nas i naše prošlosti i osećamo veliki gubitak! 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar