21°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

DR NEBOJŠA KRSTIĆ U "ĆIRILICI": Protesti NEMAJU CILJ, a oni koji protestuju KORISTE SE NASILNIČKIM SREDSTVIMA!

U večerašnjoj emisiji "Ćirilica" dr Nebojša Krstić, Zoran Ćirjaković i Predrag Ristić iz Centra za društvenu stabilnost analizirali su uzroke i ciljeve subotnje blokade autoputeva, ističući malicioznost ovakvog poduhvata opozicionih aktera.

O negativnom društvenom uticaju određenih medija u Srbiji koji su finansirani od strane inostranih sila, Ćirjaković je rekao: 

- Uvek mi najviše smetaju „Korisni idioti“ . Pare su uvek korisne i pomažu, ali najveći učinak ostvare oni koji ne rade za pare. Ovde imamo posledicu jednog decenijskog trovanja građana, u kom najveći udeo imaju kanali koji su finansirani od strane stranih investitora. Ono što je po meni najstrašnije, jeste to što ovi kanali dele ljude na građane i narod, kao da su ta dva drugačija. Što se tiče ovih „instant-ekologa“ za sve su krivi oni koji gledaju rijalitije i slušaju Cecu.

Dr Nebojša Krstić se nadovezao na Ćirjakovićevo viđenje tvrdnjom da čitav politički aktivizam opozicije može da se definiše time da su oni protiv svega što čini SNS, čak i kada je to u najboljem interesu svih građana Srbije:

- Čitav politički aktivizam opozicije se može definisati preko toga što su svi oni „protiv svega što radi SNS“. Još od Branka Pešića se maštalo o izgradnji metroa, pa se postavlja pitanje kako postoje stranke koje su sada protiv toga. Oni su samo protiv ideje da sve te velike projekte sprovodi Vučić. - rekao je Slavnić. 

O ciljevima takozvanih ekoloških protesta, Krstić je izjavio sledeće: 

- Što se tiče protesta, cilja nema, već je pravo pitanje kojim se sredstvima koriste, a sredstva su nasilnička. Blokada autoputa, kojim se sprečava prolazak hitne pomoći, opasna je. Vi čak ne morate sada ni da prijavite, policija se neće puno ljutiti, ali blokada autoputa je stvar zbog koje policija mora hitno da reaguje. Jedino u Srbiji izazivanje incidenta se spinuje kao odgovor na maltertiranje građana od strane predsednika države. Čini mi se da količina dece koja je dovedena na okupljanje na kom policija mora burno da reaguje, znači da postoji maliciozna namera zbog koje treba da reaguju socijalne službe. To nije roditeljsko ponašanje. 

Predrag Ristić iz Centra za društvenu stabilnost dao je svoje viđenje uzroka zbog kojih su se opozicioni akteri odlučili na blokadu autoputeva, ističući da je opozicija trenutno u fazi duboke frustracije, tražeći saveznike sa svih strana: 

- Opozicija je ušla u fazu duboke frustracije i traže saveznike sa raznih strana. To su sve manekenski ekolozi, jer je to politički trend u svetu na osnovu kog očekuju podršku u novoj nemačkoj vladi, ali se precenjuju. Oni dovode lobistu Aljbina Kurtija, gospođu Fon Kramon, koja bi trebalo da nas sve spasi i da nama objasni kako treba da radimo, priznamo genocid u Srebrenici i tako dalje. Ono što mene ovde brine jeste činjenica da je reč o delu političkog spektra koji je malobrojan, ali koji nesumnjivo ima loše namere. Ovde je situacija takva da imate ogromnu većinu sa jedne strane i imate 5 do 10 posto onih koji su nezadovoljni i protiv onih koji su sada na vlasti, ali ne znaju šta bi oni hteli da budu. 

Ristić je takođe istakao i ulogu opozicionih medija koji su finansirani iz inostranstva: 

- Oni pokušavaju preko stranih medija da militarizuju jednu grupaciju u državi koja ih podržava. Ti mediji konstatno nabijaju negativnost. Mi svaki dan slušamo najogavnije moguće stvari o porodici predsednika. 

O metodi sprovođenja "obojene" revolucije, Ristić je rekao da zajednički imenitelj svih revolucija ovog tipa jeste borba protiv sopstvenog naroda i vlasti, koji se na svaki mogući način degradiraju u javnoj sferi. 

- Zajednički imenitelj za sve obojene revolucije jeste borba protiv sopstvenog naroda koji se degradira na svaki mogući način. To su sve sektaški momenti, koji su meni potpuno neshvatljivi. Dehumanizacija vlasti je osnovni princip obojene revolucije koja služi da isprovocira nasilan odgovor vlasti. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar