27°C

Beograd

Photo: MUP

Izvor: HappyBSC

Vulin i Šojgu o nastavku saradnje u oblasti bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti. 

Ministri Vulin i Šojgu saglasili su se da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou. 

Dvojica ministara sa radošću su konstatovala da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je ministar policije Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće. 

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na devetnaestom po redu susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i koji je za rezultat imao postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama. 

Vulin se zahvalio ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija, kao i na poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije od strane Ruske Federacije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar