23°C

Beograd

Photo: HAPPY TV

Izvor: Happy BSC

ČANAK ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Ovo su POLITIČKE demonstracije - jedva su čekali da BLOKIRAJU ULICE!

Nenad Čanak, Predsednik lige Socijaldemokrata Vojvodine gost je jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo". 

Čanak se osvrnuo na pređašnje proteste i dao svoj sud na važno pitanje Jesu li protesti i blokade – opravdani ili zloupotrebljeni?

-Protisti su logičan sled događaja. Setio sam se pre neki dan, kada su bile demonstracije ispred Skupštine, izašao sam I pitao ko je nadležan, uveo nadležnog u Skupštinu I ispričao šta je imao, poslanici su poslušali, I u redu, doviđenja… Upravo zato, ovi izbori što dolaze će pokazati da je Srbija koja prednjači u politikanstvu. Prošli put su rekli nećemo na izbore, a kada su izbori prošli, onda su rekli Vučić ima svu vlast, pa naravno da ima. A sada odjedanput idemo svi na izbore, i to je dovelo do potpunog rasula, rekao je Čanak.

-Ulica ostaje jedini izbor kada su ostale stvari iscrpene, ali Parlament i ostalo služi tome da ne dođe do ovakvih stvari. Ovde su jedva dočekali da blokiraju ulice. Ranije nije bilo niti društvenih mreža, niti slobodne štampe, a sada svako može da stigne na televiziju, ko kaže da ne može – laže. Ako će ovako sve da se politizuje, od tih svih ekoloških zahteva, ali ti ekolozi koji moraju da misle globalno, rekao je.

-Lično mislim da sve ovo neće dati nikakav rezultat, jer npr. ne možete napraviti demonstracije u decembru. Mislim da je sužavanje na jedan problem bez solidarnosti prema drugim ljudima pogrešno. Ako ćete politizovati sve samo da bi nešto napravili, a ne rešili neki problem, u tome neću učestvovati. Naravno, nije Rio Tinto od juče, rekao je Čanak.

-Ljudi imaju pravo izbora. Ja sam 31 godinu na političkoj sceni, spreman sam da pustite svaki moj tekst i da stojim iza toga. Što se mene tiče, ja se ne menjam, zaključio je Čanak. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar