22°C

Beograd

Photo: Vlada Srbije

Izvor: HappyBSC

SELAKOVIĆ: Dobra saradnja Srbije i ODIHR-a

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se, drugog dana Ministarskog saveta OEBS-a u Stokholmu, sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Selaković je poručio da Srbija vidi ODIHR kao instituciju od izuzetnog značaja, koja već tri decenije pomaže državama učesnicama OEBS-a u implementaciji njihovih obaveza u oblasti ljudske dimenzije.

On je ukazao na to da je podrška ODIHR-a našoj zemlji bila dragocena tokom godina sveobuhvatnih reformi, naročito u oblasti jačanja demokratskih institucija i posmatranja izbora.

ODIHR posmatra izbore u Srbiji dugi niz godina i ova saradnja je doprinela unapređenju izbornog sistema u našoj zemlji, rekao je šef srpske diplomatije.

Selaković je podsetio na to da je Srbija 2019. godine osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS-om i ODIHR-om, u koju su uključene sve relevantne institucije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar