15°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Srbija neće nikada ništa uraditi protiv svojih građana

Država Srbija neće nikada ništa uraditi protiv svojih građana, ali moramo svi da budemo svesni da Srbija jedina u svetu ima mineral jadarit za kojim će u svetu biti borba, kao nekada za naftu, izjavila je danas u Kladovu ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

- Srbija jedina na svetu ima mineral jadarit u kome se u tom odnosu nalaze litijum i bor i treba da razmisli da li hoće litijum, budući da je to retka mineralna sirovina i da će tražnja za njim da poraste više od 50 puta u narednih 10 godina i da to može da iskoristi za svoj privredni rast i razvoj - rekla je Mihajlovićeva tokom susreta sa članicama Udruženja žena "Misija kreativa“ iz Kladova.

Ona je naglasila da je litijum nafta budućnosti i da, kao što su se nekada svi borili za naftu, tako će se sada boriti za litijum, bakar, zlato i ostale važne sirovine.

- Treba da sačekamo studije procene uticaja na životnu sredinu, da one budu potpuno javne, da zajednički donesemo odluku, ali da budemo potpuno svesni da Srbija mora da zaštititi životnu sredinu, ali isto tako da moramo da se razvijamo - istakla je Mihajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar