17°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

MILOVAN DRECUN: Britanska politika radi na štetu Srbije

Imenovanjem glavnog maršala ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika te zemlje za Zapadni Balkan, Velika Britanija želi da utiče na unutrašnje procese u Srbiji kako bi oslabila našu poziciju i na međunarodnom planu i u pregovorima sa Prištinom.

To je ocenio predsednik skupštinskog odobra za KiM Milovan Drecun  navodeći da je Pič "stručnjak za hirbridne aktivnosti".

"Mislim da će on biti koordinator i kreator mnogih hibridnih aktivnosti koje će se izvoditi na štetu interesa Srbije i srpskog naroda i Republike Srpske", rekao je Drecun.

Naveo je da Velika Britanija želi da se snažnije pozicionira na Balkanu i dodao da imenovanje Piča, između ostalog, pokazuje da im cilj nije stabilizacija prilika.

Drecun je rekao da Priština jednostranim potezima izaziva tenzije i onemogućava nastavak i napredak dijaloga sa Beogradom.

Kako je dodao, tenzije se stvaraju zato što Priština neće da razgovara i probleme rešava pregovorima već želi da ih rešava jednostranim nasilnim akcijama i čak prevarama.

"Dijalog može da se nastavi, to nije sporno, ali da li nam je potrebno da se i treći put na sastanku na vrhu, ako bi do toga došlo, ne postigne nikakav dogovor", upitao je Drecun.

S tim u vezi, dodao je da Priština odbija i na tehničkom nivou, kada se sastaju dve delegacije, da uopšte bilo šta uradi što bi omogućilo da se na sastanku na vrhu postigne dogovor barem oko pitanja nestalih osoba.

"Ako Britanci zaista hoće da reše pitanje sudbine nestalih, zašto su svih ovih godina skrivali u svojoj zoni odgovornosti, kada su bila prekopavanja i prebacivanja tela u nekim masovnim grobnicma? Što nisu pomogli da se reši pitanje nestalih u njihovoj svojoj zoni odgovornosti?", upitao je Drecun.

Kako je dodao, sve to su skrivali da bi se sakrili zločini terorističke OVK, a sada licemerno govore da je njihov cilj da se, između ostalog, reši i pitanje nestalih osoba.

"Ali, to je britanska politika. Ne možete od njih očekivati doslednost, iskrenost, objektivnost, posvećenost miru. Sve što rade, rade da bi destabilizovali Srbiju i naš narod", zaključio je Drecun.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar