23°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: tanjug

Ministar Stefanović: Ponosni smo na naše vojne veterane, hvala im

 Povodom Dana vojnih veterana, koji se obeležava sutra, u Domu garde u Topčideru održana je svečana akademija, na kojoj su se obratili potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, eneralni sekretar predsednika Srbije Suzana Paunović.

Stefanović je istakao da Srbija ne sme da zaboravi svoje vojnike i heroje, stare ratnike koji su vojevali da bi naša deca znala kakvi su veterani branili, gradili i očuvali našu zemlju.

"Moramo brinuti o veteranima koji su sa nama i srećni smo i ponosni što su među nama i što možemo da im kažemo hvala za sve što su učinili za nas", rekao je Stefanović.

Generalni sekretar predsednika Srbije Suzana Paunović je istakla da je dan vojnih veterana jedan od najvećih vojnih praznika, dan ratnika, ustanika, ljudi koji nikada nisu pristali ni na poraz ni na predaju.

"I danas je pred nama isti zadatak, kao što je bio pre više od jednog veka, da čuvamo zavet predaka i razvijamo prave vrednosti na kojima je naša država nastala i na kojima je opstala", naglasila je ona.

Svečanoj akademiji je, osim drugih visokih zvanica, prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Dan vojnih veterana slavi se u znak sećanja na 4. decembar 1912, godine kada je potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar