27°C

Beograd

Photo: buducnostsrbijeav/INSTAGRAM/PRINTSCREEN

Izvor: Happy BSC

VUČIĆ: Meni Rio Tinto ne daje pare, mene interesuje sudbina Srbije!(FOTO)

Nakon posete Gornjim Nedeljicama, predsednik Vučić je kazao:

-"Meni Rio Tinto ne daje pare, mene interesuje sudbina Srbije i našeg naroda.

Oni koji su danas sprečavali slobodno kretanje naših građana, ne znaju ni na karti da pokažu mesta gde vi živite. Oni mene ne zanimaju, već vi, i šta vi želite.", napisao je predsednik u sklopu objave na Instagramu.

Za Zelenu agendu doline Jadra već od 1. januara biće dostupno 10 miliona evra namenjenih za 2022. godinu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meštanima tog dela Srbije, kao i to da će oni odlučivati o trošenju tih para, ali i preuzeti odgovornost.

"Antoniću, vi što najviše bučete... nisam se šalio, kada napravite pauzu sa barikada, onda lepo da donesete odluku kako da potrošite pare iz zelenog fonda. Odluka o tom fondu će biti već sledeceh nadelje na vladi. Da se javite i kažete kako ćete da trošite pare", poručio je Vučić predsedniku mesne zajednice Donje Nedeljice.

Dodao je da hoće da vidi kako će potrošiti pare. Predsednik je kazao da će meštani imati većinu u Upravnom odboru fonda - šest članova iz različitih delova Zapadne Srbije, od ukupno devet članova.

"Uzmite sve vas što ste glasni onda dođite da odlučujete, to se zove odgovrnost i dajemo vam odmah 10 miliona evra za 2022. godine, od 1. januara", poručio je Vučić i dodao da će oni biti i odgovorni za ono na šta su potrošili novac.

Ako Antonić ne bude slušao postavite barikade protiv njega, našalio se Vučić.

Predsednik je rekao da sve što su građani tražili od njega po pitanju izgradnje seoskih puteva u dolini Jadra košta između sedam i osam miliona evra i da će taj novac država i obezbediti i gledati da sve bude završeno, kako je rekao, do Vidovdana.

Dodao je da će biti izgrađena i dva mosta u Bradiću i Velikom Selu. Takođe, razmotriće se i zahtev meštana da se izgradi fudbalski teren u Tršiću.

Predsedik je kazao da će puno za razvoj tog kraja značiti i to što će do polovine 2023. biti završen autoput Ruma - Šabac, a do kraja 2024. i brza saobraćajnica Šabac - Loznica, što će privući nove investitore.

Moramo da dovedemo još investitora da bi ostajlo više novca opštini, dodao je Vučić.

Predsednik je rekao da će sve dogovoreno biti brzo realizovano i da će predstavnici meštana biti uskoro pozvani da dođu u Beogradu, kao i da će već u ponedelja doći u taj kraj predstavnici EMS-a i EPS-a da kako bi se rešili problemi sa strujom.

Dodao je da će se za Gornje i Donje Nedeljnice uraditi dalekovod iz pravca Krupnja, rešiti problem sklopki zbog kojih česti dolazi do prekida struje i zameniti drvene bandere metalnim.

"Javno sam rekao da pozivam sve ljude iz 12 sela, nikoga nisam pozvao iz svoje partije, niti iz Krupnja, niti su mi bili potrebni aplauzi, došao sam da razgovaram sa vama i da čujem i loše stvari i šta i kako ide. To je moj posao", kazao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar