33°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

Petar Petković: Kurti vodi monolog u svojoj paralelnoj realnosti

To što je Aljbin Kurti prinuđen da čeka pred vratima Vašingtona, ne znači da će brže dobiti vizu za SAD ako napadne zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića, zbog saradnje sa Rusijom, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

"Naš ugled u međunarodnoj areni izgrađen je kredibilnom i odgovornom politikom predsednika Vučića i ničim ne može biti poljuljan, a ponajmanje Kurtijevim naručenim intervjuima i političkim pamfletima", naveo je Petković u saopštenju.

Kako je istakao, samo je u paralelnoj realnosti, u kojoj živi Aljbin Kurti, moguće optužiti Beograd da u region izvozi nestabilnost, jer je upravo on taj koji svojim jednostranim, nasilnim akcijama i zapaljivim izjavama narušava teško stečeni mir na prostoru Kosova i Metohije, ali i šire.

"Za razliku od Prištine, koja u region izvozi politiku terorizma, nestabilnosti i zveckanja oružjem, Beograd je regionu donirao na hiljade vakcina i testova protiv virusa Kovid-19, više puta prema svojim susedima iskazavši solidarnost u slučaju vanrednih situacija, uz aktivno učešće u inicijativi ''Otvoreni Balkan'' kojoj je cilj zajedničko povezivanje", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je naglasio da nema sumnje da u monologu, koji bi da vodi Kurti, nema mesta formiranju Zajednice srpskih opština, niti razgovora o normalizaciji odnosa i pitanjima od interesa za narod Kosova i Metohije, ali ima pretnji ratom i oklopnim vozilima koja bi da šalje u srpske sredine.

"To svakako nije ni put, ni način da se dodvori stranim sponzorima, jer ako dobro sluša - sve je više glasova koji Kurtiju poručuju da je potrošio sve kredite i da je vreme da počne da sprovodi potpisane sporazume", zaključio je Petković povodom tvrdnji koje je Kurti izneo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar