2°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

DRAGAN VUČIĆEVIĆ ZA TV HAPPY: Srbija je bila u pregovorima sa RIO TINTOM još za vreme Đinđića!

Aktuelna tema koja potresa Srbiju je Rio Tinto i saradnja Srbije sa ovom kompanijom.

Da li će Srbija to prihvatiti, kakav je stav građana, a kakav vlasti rekao  nam je glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan Vučićevič u "Dobro jutro Srbijo" na TV HAPPY: 

-Protiv njih protestvuju oni koji ni ne znaju gde su ta mesta u Srbiji, a predsednik je obišao. Stanovnici su nam rekli na sastanku sa predsednikom da im Rio Tinto nudi 16.000 evra po hektaru. Nekom su isplaćivali i više, to je oko 160 evra po aru. Oni koji su uzeli novac od Rio Tinta sad izigravaju borce za ekologiju. A, Vučić nema ništa sa Rio Tintom nego da poštuje sporazume koji su potpisani. Prvi kontakt sa njima ostvario je Đinđić još. Meni su rekli to ljudi koji su bili u vladi tad. Oni su dovelo RIO TINTO u Srbiju.  2001 godine su počeli pregovori. Ana Brnabić je rekla da je potpisano od 2004 pa sve do 2014  godine 4 sporazuma. Mi kao država nismo dobili ni dinara. Ubeđen sam da je neko uzeo privatno pare. Današnja vlast nije ni u kakvoj vezi sa RIO TINTOM. Tek  posle 2016 godine neko iz ove vlasti je počeo da razmatra opciju litijum. DA bi Srbija imala najveće koristi od ovoga, mora u Srbiji da se prerađuje litijum. Ne damo da se izvozi. Moramo da objasnimo ljudima da je litijum nafta 21 veka.  Procena nemačkih ekonomista da bi Srbija ako bi se posvetila preradi litijuma, BDP bi se povećao 20 puta. Mnogima ne odgovara jaka Srbija, ni zemljama regiona, a i šire. Treće najveće svetske rezerbe litijuma nalaze se u Srbiji. To je veliko naše bogatstvo koje moramo da vidimo kako da iskoristimo, a ne moramo. 

O predsedniku Vučiću, Vučićević je kazao:

-Vlast se dobija na izborima ili nasilno, pa odlučite. Evo pisao sam danas šta Vučić kaže o tome. Njemu samo rejting raste. Bokan je u pravu. Neki pokušavaju da zloupotrebe narod protiv prave sprpske vlasti. Srbija je danas zemlja gde postoji dobra saradnja između država i crkve. Nekima smeta ova Srbija koja gradi, dovodi inevstitore, gradi puteve. Oni žele da uruše Srbiju iznutra. Protiv predsednika se vodi prljava kampanja, zameraju mu čak što je pevao na rođendanu svog sina. On pobedi sve one koji ga pljuju. Kako to da ima najviše glasova ako je najgori? Znaju da ne mogu da ga pobede i zato traže da se Vučiću zabrani da se kandiduje. Jedini kantar koji meri uspešnost politike su izbori. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad