24°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: BRIGA O DECI I PORODICI PRIORITET GRADA JAGODINE

Dragan Marković Palma predsednik Skupštine grada Jagodine naglasio je da grad Jagodina izdavaja ogromna sredstva za pomoć porodici, deci i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Napomenuo je da je grad Jagodina prvi u Srbiji doneo odluku da se novorodjena deca pomažu sa 1200 evra, što je doprinelo da na teritoriji grada u pojedini školskim godinama bude čak i do dva odeljenja osnovaca više upisano.

Takođe je rekao da je za svako četvrto i dalje rodjeno dete u periodu od 2008 do 2010. godine grad doneo odluku da se ta deca pomažu sa dvesta evra do punoletstva svakog meseca, što ta deca i dan danas primaju. -Izgradili smo nove škole i vrtiće. Sve do epidemije korona virusa, 15 godina su u organizaciji grada studenti putovali u Beč, srednjoškolci išli na letovanje u Grčku, a osnovci kada završe četvrti i osmi razred u Crnu Goru. Pomagali smo gradjane i u vreme korone i tada smo za najugroženije podelili 7.500 paketa sa hranom i sredstvima za ličnu higijenu. Kod nas u Jagodini je od pre tri godine besplatan autobuski prevoz za sve, a do tada ovu mogućnost su imali đaci i studenti sa teritorije grada. Samo u prošloj godini za socijalna davanja grad Jagodina je izdvojio više od 200 milona dinara - kazao je Marković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar