21°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

ADVOKATI ĆE GLASATI ZA USTAVNE PROMENE: Toma Fila u "Dobro jutro Srbijo" TV HAPPY

Šta donose ustavne promene? Da li građani znaju šta to znači?

Uprkos tome što je iz Vlade objašnjeno da se novine u zakonu u referendumu donose radi usklađivanja sa Ustavom, u javnosti se spekuliše da se to čini kako bi država lakše progurala škakljive teme, poput statusa Kosova ili slučaja "Jadar"?

Izrada akta o promeni Ustava , ko sve učestvuje, udružene i iskusne snage za bolju Srbiju, detaljnije je objasnio , gost u "Dobro jutro Srbijo" na TV HAPPY, advokat Toma Fila:

- Prvo da kažem da ljudi koji izlaze na proteste ni u kakvoj vezi nisu sa ustavnim promenama ili ekologijom. Ne postoji normalan čovek koji je protiv čistog vazduha i čistih reka. Oni ni u kakvoj vezi nisu sa Rio Tintom. Kada je reč o promeni Ustava,  veoma je važno reći da su se sudije, tužioci i pravosuđe uopšte saglasili sa promenom Ustava. Ostalo je samo da se advokati saglase. Problem je što su iz tih promena advokati nestali. Mi smatramo da prvi izbor sudija bi trebalo da bude u parlamentu, ali glasaćemo za ovaj Ustav jer je to stav Socijalističke partije. Samo nam je važno da prvi izbor sudija bude u parlamentu. To ćemo zahtevati. Sud sudi u ime naroda i taj prvi izbor bi trebalo da bude u parlamentu. 

Toma je nastavio:

-Stiče se utisak da celo pravosuđe ne valja i da se ovo mora promeniti. Pre se desio obračun, i vraćene su neke sudije koje nije trebalo vraćati. Nama ne veruju da možemo da biramo sudije i tu je problem sa Venecijanskom komisijom.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar