19°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

VOJISLAV ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Protesti su dirigovani spolja! Litijum je budućnost Srbije!

Da su blokada dirigovane spolja,  rekao je lider SRS Vojislav Šešelj.

 Bio je gost na TV HAPPY u "Dobro jutro Srbijo"  i rekao je: 

-Strane obaveštajne službe vode ove proteste ne bi li Vučića skinuli pre izbor. Poveli su ljude koji misle da je ovo stvarno borba za čist vazduh, hranu i vodu. Svi smo mi za čistu prirodu. Ja jesam za eksploataciju litijuma ali prema ekološkim pravilima. Evo imamo sad da su neki prodali a sad se pojavljuju na protestima. Srbiji je budućnost u litijumu. Nisam protiv uglja, ali litijum je budućnost. Osnovno sredstvo socijalne politike u Srbije je jeftina struja. Mi još uvek privlačimo strane investitore jeftinom strujom i smatram da bi trebalo ispitati privrednu struju. 

Da li Vučić čuva zlato, Šešelj kaže: 

-Svako pametan na svetu skuplja zlato. Zlato je sigurnost za vođenje monetarne politike. Ono uvek ima vrednost,. dok valute padaju. Hrvati su ispali glupi i prodali zlato. Nama je dobro to što mi imamo zlato da kopamo. Imamo ugovor sa Kinezima i moramo ga strogo poštovati. 

O litijumu

-Tamo su najmanje su ugroženi litijumom. Ima onih koji su prodali i kupili kuće u Loznici. Čuo sam da prodaju i kuć i zemlju i dobiće više od tržišne cene. Srbija ima tri interesa, da eksploatiše litijum, da na bazi tog litijuma damo koncesije za otvaranje fabrike i treći je interes da bude ekološki bezbedno. Ono što je važni je sačuvati Drinu. Ne verujem da negde ima reka kao kod nas. Nema tog ko hoće da  upropasti Srbiju. Šire se vesti, to je propaganda. 

O vanbračnom sinu Dušana Spasojevića, Zvezdanu, Legiji

-Neću to da komentarišem. Mene samo zanima kako su Kum i on ubijeni. Činjenica je da su pretučeni do smrti. Pred moj odlazak u Hag bila je grupa engleskih specijalaca. Njihov zadatak je bio da uhapse Jovicu Stanišića i mene i odvedu u Hag. Trebalo je i da ubiju Legiju i Frenkija. To su moja pouzdana saznanja.  Zvezdana sam upoznao u zatvoru. I Legija i on su nevini. Zvezdana su ispitivali bez naloga. Predlažem Vučiću da napravi spisak svih zatvorenika i da se urade pomilovanja. Nisam za to da se oslobode teški zločinci koji su izvšili ubistva, silovanja..

O Miloševiću

-Šta sam ja za njega sve govorio. Kada sam svedočio u Hagu, on se hvatao za glavu. Bili smo smešteni jedan preko puta drugog. On me hapsio šest puta. 

Šešelja brinu dve stvari

- Prvo nam se podmeću  teme za fašizaciju Srbije. Antifašisti su oni najgori bivši komunisti. Komunisti mrze Srbe. Najgori zločinci su glumili srpsku delegaciju. Ja sam radikalni demokrata. Mi kao radikali smo jednim delom sledbenici Svetozara Markovića.  I drugo što me zabrinjava je promena Ustava. Dakle, parlamentarna vlast ima legitimitet i zato ona bira  i izvšnu  i sudsku vlast. Oni bi da ukinu kritiku sudstva. Izvor legitimnost  sudstva je u Skupštini. U Americi je recimo najbolje urađena podela vlasti. Ja sam za to da se predsednik bira u parlamentu. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar