31°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: informer

ALEKSANDAR VUČIĆ NAJAVIO: Sutra ću izaći sa merama koje država planira da uradi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronađeno rešenje za izmenu Zakona o eksproprijaciji: 

"Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o ekspropiojaciji koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provevere, još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini i šta će se menjati, ako se bude nešto dodatno menjalo.

Vučić je rekao da će se sutra znati više o tome.

"Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim", dodao je predsednik.

Na pitanje novinara da li je shvatio da su izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini proitivustavne ako Savet za borbu protiv korupcije kaže da njegovo sprovođenje može dovesti do kršenja osnovnih prava i da zakon omogućava korupciju, Vučić je rekao da nije znao da je Savet za borbu protiv korupcije telo koje donosi odluku da li je nešto u skladu sa Ustavom ili nije.

"Da su rekli drugačije, sigurno mi ne biste rekli da su oni stručni za to i ne znam gde to piše da su oni nadležni i stručni za tumačenje Ustava", zapitao je Vučić. Predsednik je rekao da je za njega najvažnije što se tiče projekta Jadar da sasluša građane koji tamo žive, a ne političare.

"Kao što sam ih slušao u Gornjim Nedeljicama, da slušam ljude koji se bave svojim životom, budućnošsću i svojom decom. Ni na koji način nismo krivi, osim što je bilo svakako nemara i nedovoljno razgovora i nedovljno pažnje posvećeno ljudima i njihovim problemima. Iako su drugi nadležni za to, spreman sam da preuzmem tu vrstu krivice na sebe i zato sam i otišao u Gornje Nedeljice i zato sa svima njima razgovaram", naveo je Vučić.

Kaže da je isto tako morao da objašanjava građanima koliko je važan Beograd na vodi i kako će mnogo toga da promeni, kao i oko gradnje metroa.

Kaže da bi trebalo onda porušiti novobeogradske blokove 45, 44, 70 i 70a jer su na 150 metara od reni bunara, dok su reni bunari od metroa na Makiškom polju udaljeni 2,5 kilometra.

"Po pitanju Rio Tinta, naši ljudi nisu obavili posao i nisu ni sa kim razgovarali, ne u smislu da li podržavaju ili ne", kazao je Vučić.

Dodao je da razume obične ljude koji se sekiraju i traže da hoće čist vazduh.


Ponovio je da će sutra izaći u javnost sa merama i stvarima koje država planira da uradi.

"Šta mislimo da uradimo i kakvi su naši planovi, sa analizom svega onoga što sam čuo i video u Nedeljicama, šta je to što nam je narod rekao i šta je to što ćemo mi da uradimo", kazao je Vučić.

Dodao je da su za tri i po meseca izbori i da svi koji misle drugačije imaju priliku da vide da li će narod glasati za njih.

"Samo se na izborima donosi odluka o tome ko će da upravlja ovom zemljom i neka narod odluči da li će da glasa za licemerje onih koji uzimaju pare od Rio Tinta, pa protestuju protiv te kompanije, ili za ljude koji se bore za interese naroda i nisu uzeli ni dinara od Rio Tinta", zaključio je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar