21°C

Beograd

Photo: insagram/printscreen, anabrnabic

Izvor: tanjug

ANA BRNABIĆ O OTVARANJU KLASTERA 4: Velika i važna stvar! Ovo je priznanje za sve što smo uradili u oblasti vladavine prava

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u Nišu da je odluka članica EU da daju saglasnost Srbiji za otvaranje klastera 4 - Zelena agenda i održiva povezanost, veliki pomak i naglasila da se nada da će se ta odluka formalizovati na Međuvladinoj konferenciji sa EU naredne nedelje.

Brnabić je najavila da će, zajedno sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, prisustvovati Međuvladinoj konferenciji kako bi podnela izveštaj o svemu što je Srbija uradila i čula šta države članice imaju da kažu o tome i daljim reformama u Srbiji.

''Velika i važna stvar i dobar rezultat, i priznanje za sve što smo uradili posebno u oblasti vladavine prava", rekla je Brnabić u Nišu, gde je učestvovala u "Dijalogu sa mladima", koji je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije.

Ona je dodala da se Srbija nadala otvaranju dva klastera, odnosno i klastera 3, ali je istakla da otvaranje jednog klastera, prema staroj metodologiji, znači otvaranje četiri poglavlja.

"Jedan klaster je veliki pomak i nadam se da će se to formalizovati sledeće nedelje. Taj klaster 4 je klaster koji je u ovom trenutku najvažniji i koji je najaktuelniji - Zelena agenda i zaštita životne sredina", navela je Brnabić.

Brnabić je poručila da Srbija nastavlja da radi "nesmanjenom brzinom".

"Zato je važna međuvladina konferencija tokom sledeće nedelje", rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar