22°C

Beograd

Photo: youtube, US embassy in Serbia

Izvor: tanjug

Eskobar: Podržavamo dijalog Beograda i Prištine i implementaciju dogovora

Dijalog je jedini način za postizanje sporazuma između Beogada i Prištine, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i naglasio da SAD podržavaju implementaciju postignutih dogovora, ali i "ubrzano približavanje ka konačnom sporazumu".

- Dijalog je mehanizam kroz koji bi trebalo da disikutuju o razlikama. Njega vodi EU, predstavlja i najveću prepreku na putu ka EU i podržavamo ga. Nismo deo dijaloga, ali podržavamo ga u potpunosti - rekao je Eskobar za medije u Sarajevu.

On je rekao da Srbija ima mnogo više vojnih vežbi sa NATO nego sa Rusijom i Kinom.

- Naša nada za Srbiju je da će pratiti svoj evropski put. Da zatvori poglavlja, kako bi napredovala ka članstvu ka EU. Da razlike sa Kosovom rešava kroz dijalog i da uspostavi dobre odnose sa svim svojim susedima - naveo je Eskobar.

Na pitanje kako vidi budućnost Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije, Eskobar je rekao da je to na srpskom narodu da odluči.

Eskobar je u delu intervjua koji je ranije danas emitovan, a na pitanje šta će se dogoditi "ukoliko se jednog dana građani BiH probude, a na entitetskoj liniji budu vojnici Republike Srpske", rekao da se to neće desiti i ponovio da neće biti rata u BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar