-6°C

Beograd

Photo: MUP Srbije

Izvor: Tanjug

VULIN: Dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i pomagana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banja Luci.

Vulin i Višković su sa radošću konstatovali da se svaki dogovoreni projekat između Srbije i Srpske na inicijativu predsednika Srbije Vučića i srpskog člana predsedništva BiH Dodika uspešno realizovao i da srpski narod i u Srbiji i u Srpskoj samo želi mir, prosperitet i napredak.

- Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki mogući način. Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije. Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu, ali isto tako napominje da se prava i nadležnosti Republike Srpske dobijene Dejtonskim sporazumom ne smeju umanjivati ili poništavati - istakao je ministar.

Predsednik Vlade RS Radovan Višković istakao je da je most "Bratoljub", koji su nedavno svečano otvorili i pustili u rad ministri Vulin i Mitrović, ulio novu nadu Srbima sa obe strane Drine i dodao da "Bratoljub" srpskom narodu donosi prosperitet, napredak, nove mogućnosti i čvršću povezanost.

Višković je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi za srpski narod u Republici Srpskoj i za svu pomoć i podršku koju im pruža.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad