14°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbije

Izvor: Tanjug

Vučić: Država će pomoći rekonstrukciju crkve kod Aleksinca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će razgovarati sa patrijarhom Porfirijem da država pomogne potpunu rekonstrukciju crkve kod Aleksinca, koja je podignuta na mestu pogibije pukovnika Rajevskog koji je poznat kao prototip grofa Vronskog - lika Tolstojevog dela "Ana Karenjina".

Vučić je u sredu,  ukazao na to da se ove godine obeležava 145 godina od dolaska ruskih dobrovoljaca u Srbiju koji su učestvovali u srpsko-turskim ratovima i da je ta crkva u jako lošem stanju, kazao da nije znao da je ta, kako ocenjuje, prelepa crkva u takvom stanju.

"Puno smo crkava obnovili i Hram Svetog Save izgradili, ali to je svakako deo istorije našeg naroda i deo i našeg duga prema rusko - srpskom prijateljstvu i lično ću se postarati da koliko sutra (četvrtak) dobijem punu informaciju i da sa patrijarhom Porfirijem razgovaram da kao država pomognemo potpunu rekonstrukciju te prelepe crkve od istinskog istorijskog značaja za nas", kazao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar