25°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Tanjug

Ana Brnabić danas sa predstavnicima farmaceutske kompanije MSD

 Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima kompanije Merck Sharp and Dohme (MSD), a predsednik kompanije za Evropu i Kanadu Siril Šiver izrazio je zadovoljstvo pokazanom spremnošću naše države i zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije KOVID-19.

Prema njegovim rečima, Srbije je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je svojim građanima uspela da obezbedi kako vakcine, tako i najsavremenije inovativne terapije za lečenje SARS-COV-2 virusne infekcije.

”Naše prisustvo danas je potvrda da priznajemo vaše uspehe i spremnost na saradnju”, istakao je predsednik Šiver, navadeno je u saopštenju.

Premijerka Brnabić i predstavnici MSD-a istakli su spremnost na zajedničku saradnju, koja će se pre svega odnositi na promociju imunizacije, kontrolu malignih oboljenja i podršku digitalizaciji zdravstva. Posebno je bilo reči o saradnji u kontroli i dijagnostici malignih bolesti i spremnosti predstavnika MSD da daju podršku inicijativama Vlade Republike Srbije.

Predstavnicima kompanije predstavljen je i projekat izgradnje BioKampusa, koji će biti jedan od najvećih naučno-istraživačkih centara u Evropi.

MSD je jedna od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija koja postoji već 130 godina u svetu, a ove godine obeležava i 25 godina rada u Srbiji.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar