18°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: Informer

Kosovska policija zadržava Srbe na prelazu Končulj: NE DAJU IM DA IDU U VRANJE DA GLASAJU!

Srbi koji su svojim vozilima krenuli u Vranje gde je, pored Kuršumlije, Raške i Novog Pazara, organizovano glasanje na referendumu zaše građane sa KiM, završili su u kilometrima dugoj koloni na administrativnom prelazu Končulj.

Kosovska policija, kako saznajemo, namerno odugovlači sa proverom ličnih dokumenata, kako bi se stvorila što veća gužva.

Podsetimo, Repubička izborna komisija (RIK) donela je sinoć odluku po kojoj će glasači sa Kosova i Metohije, budući da Priština nije dopustila Srbima da glasaju na referendumu, svoje pravo moći da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije - Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

Obrazlažući predlog odluke, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je obaveza da se svim glasačima, pa i onima sa Kosova i Metohije, omogući da ostvare svoje Ustavom garantovano pravo, posebno imajući u vidu da je referendum jedno od prava koje se ostvaruje neposrednim učešćem građana.

Zato je predloženo da se, nakon što privremene institucije samouprave u Prištini nisu dozovlile održavanje referenduma, odnosno prikupljanje listića na KiM, glasanje, umesto na Kosovu i Metohiji, vrši u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar