28°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

KRAGUJEVAC: Prema preliminarnim rezultatima izlaznost 22,7 odsto

Prema preliminarnim rezultatima jučerašnjeg referenduma u Kragujevcu, od ukupno 155.293 glasača, glasalo je 35.259, što je 22,7 odsto.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, to je izjavila zamenica predsednika Gradske izborne komisije Jasmina Petrović i navela da je od tog procenta za opciju "da" glasalo 18.538 ili 52,58 odsto, dok je za opciju "ne" glasalo 16.440 glasača ili 46,63 odsto i dodala da je sve proteklo u najboljem redu i da nije bilo nikakvih pritužbi niti prigovora građana.

Na sajtu Republičke izborne komisije (RIK) stoji obaveštenje da je skeniran pogrešan zapisnik sa jednog biračkog mesta, a reč je o biračkom mestu broj 82.

- Potkomisija je sve zapisnike skenirala ispravno i svi zapisnici su prošli statističku obradu. U kontaktu smo sa kolegama iz RIK-a i u toku dana će i taj problem biti rešen - kazala je Petrović.

Potkomisija ima rok od 48 sati da utvrdi konačne rezultate glasanja, a konačni izveštaji biće prosleđeni RIK-u do srede, 19. januara u 15 časova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar