21°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Happy BSC

Bilčik i Fajon pozdravili ishod referenduma u Srbiji

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i šefica parlamentarne Delagacije za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon pozdravili su danas ishod referenduma u Srbiji i poručili da će nastaviti da prate sprovođenje ustavnih promena odobrenih na referendumu, kao i drugih reformi povezanih sa unapređenjem vladavine prava u zemlji.

- Pozdravljamo odluku građana Srbije da podrže promenu Ustava kako bi pravosudni sistem postao nezavisniji. Ovo je važan korak na putu Srbije ka evropskim integracijama - poručii su Bilčik i Fajon u zajedničkom saopštenju i dodali da su zabrinuti zbog izveštaja o tome da pojedini birački odbori nisu bili adekvatno pripremljeni da sprovedu proces glasanja.

Oni su pozvali nadležne organe u Srbiji da obezbede poboljšanja u ovoj oblasti uoci predstoječih izbora u zemljii zakazanih za početak aprila i dodali da žale zbog toga što nije postignut dogovor sa Prištinom da se omogući prikupljanje glasačkih listića birača sa pravom glasa koji žive na teritoriji KiM, što je ranije bio slučaj. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar