22°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

BRNABIĆ: Stranci finansiraju ekološke proteste

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da su se strane organizacije i fondacije u poslednjih godinu i po dana sjatile u Srbiju ne samo da finansiraju ekološke organizacije, već i da učestvuju u njihovom direktnom osnivanju, radu, organizaciji i udruživanju, pa onda i da finansiraju proteste.

Ona je na konferenciji za medije posle sednice Vlade Republike Srbije istakla da nema reči o tome koliko je licemerje stranaca i stranih organizacija i dodala da su najveći finansijeri ekoloških organizacija SAD, Rokfeler fondacija, USAID, Fond za otvoreno društvo, Nacionalna zadužbina za demokratiju i mnogi drugi, iz Velike Britanije Vestminsterska fondacija za demokratiju, Britanski savet, kao i fondacije iz Nemačke i Austrije.

- Čak ni to ne bi bio problem da su zainteresovani za životnu sredinu i da jačaju demokratiju Srbije. Ne bi bio problem da nemamo ovakvu vrstu licemerja da ti koji finansiraju proteste, napadaju kompanije koje dolaze iz istih tih zemalja, a mi treba da ih branimo i politički slabimo zahvaljujući protestima koje finansiraju. Jel to igra koju treba da igramo? - zapitala je Brnabić i dodala da ovde neki žele i "jare" i "pare" i finansiraju proteste kako bi oslabili i slomili kičmu Aleksandru Vučiću, ali da istovremeno znaju da je on dovoljno posvećen i ozbiljan i da će te projekte izgurati ukoliko misli da su u najboljem interesu Republike Srbije i građana. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar