22°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

BRNABIĆ: Stavili smo tačku na Rio Tinto i to je u ovom trenutku najvažnije

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je večeras nakon sednice Vlade Srbije da je stavljena tačka na Rio Tinto u Srbiji i da je to najvažnije u ovom trenutku. 

- Mi ćemo nastaviti da radimo u interesu građana Republike Srbije. Jasno i glasno su građani rekli i ja tu odluku ne vidim kao iznuđenu. Na kraju krajeva imali smo i veće i duže proteste u Srbiji. Želeli smo da narod vidi da smo ih čuli i da ćemo zaštititi njihove interese. Odluka pokazuje da su predsednik Vučić i vlada uz građane - rekla je ona. 

Na pitanje šta se dešava sa moratorijumom na iskopavanje litijuma Brnabić je rekla da može da govori o zahtevima koji su vladi dostavljeni u pisanoj formi, kao i da su svi zahtevi ispunjeni i dodala da je čitav sistem napravljen tako da šta god da se desi, postoje oni koji menjaju priču i zahteve kako bi se oslabio Vučić. 

- Pocepali smo stranku na tome, zato što naša stranka treba da igra i levo i desno i centar i sve, zato što svi ostali ustvari samo rade sve suprotno onome što mi radimo. I to se sve finansira iz inostranstva i svaka ta stvar po malo slabi Vučića i ja mislim da narod to vidi, ali ja u tome više neću da učestvujem kao predsednica vlade. A strani finansijeri za sve to vreme misle nema veze, Vučić će to ionako izgurati pa će dobiti ''i jare i pare'. I sve će to proći, a njega će polako slabiti. Ja u tome neću da učestvujem u tome, jer ako oni uspeju u svojim namerama, ako oslabe Aleksandra Vučića ili ga fizički uklone, da Srbija staje i onda nema više  ni napretka u oblasti vladavine prava, životne sredine i evropskih integracija, ekonomije i boljeg životnog standarda. Zato ne treba da vodimo bitku na svim frontovima, već da radimo važne stvari za građane da bi nastavili da pobeđujemo - rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar