26°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

Ko sprema atentat u Crnoj Gori na predsednika Aleksandra Vučića? STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST U "VIKEND JUTRU" NA TV HAPPY

Koliko ozbiljno bi trebalo shvatiti pretnje koje su upućene predsedniku Aleksandru Vučiću?

Postoje indicije da delovi vlasti i kriminalni klanovi u Crnoj Gori spremaju atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Više o tome, govorili su u "Vikend jutru" na TV HAPPY.

Gordana Mišev, bezbedonosni ekspert u "Vikend jutru" rekla je: 

-Meni nije iznenađenje da se sprema atentat na predsednika. Već sam govorila o tome. Hapšenjem Belivukove grupe, pronađeno je oružje kojim su planirali likvidaciju. Nije uobičajeno da poseduju takvo oružje poput zolje kojim se napada  na blindirano vozilo. Jasno je da se nešto spremalo za visoke funkcionere. Nama je jasno da strane službe uveliko rade. Videli smo to i po protestima i kriminalnim radnjama. Ne bi me iznenadilo i da ima udela i crnogorske elite. Još 2020 je u Boriku pokušan atentan na Vučiča i Dodika i svima bilo smešno. Niko to nije shvatio ozbiljno. Trebalo bi da smo naučili nešto iz slučaja sa premijerom Đinđićem. Kriminalne radnje bi trebalo da znaju da će biti otkrivene. O svačijoj bezbednosti moramo da pričamo. Ne sme da se dozvoli ni na društvenim mrežama da se prati ni deci njegovoj ni predsedniku. Imali smo prisluškovanja, pa napadi na brata, sina, Jovanjica... Nedopustivo je. Nadam se da je ovo korak ka nezavisnom pravosuđu, ova reforma će učiniti da institucije rade svoj posao. Mora da postoji kaznena politika. Predsednik Vučić je upravo pobedio jer nije napadao nikog i zbog njhove bele politike. Oni nemaju šta da ponude, a on je uradio mnogo za Srbiju. 

Ratomir Antonović, Fakultet za bezbednost  u "Vikend jutru" na TV HAPPY kaže:

-Jasno je da sada kada je naša zemlja u usponu , a generator tih promena je predsednik Aleksandar Vučić, logično bi bilo da bi napad na njega bilo vraćanje unazad 10 godina. Njegova deca su stalno pod stalnim napadima, pritiscima, njegova supruga, roditelji. Trebalo bi se setiti o naoružanja koje je nađeno blizu Jajinaca. To nije oružje koje se lako nabavlja. Inače, mora da se uvede red u javni sektor ko šta sme da kaže. 

Darko Obradović, Centar za stratešku analizu u "Vikend jutru" na TV HAPPY rekao je: 

-Nije prvi put da razni odmetnuti krugovi moći i oni kojima ne odgovara Srbija spremaju se da oduzmu glavu Aleksandra Vučića. Vučić je u poslednje vreme izložen dehumanizaciji, napadima konstantnim. Važno je da se isteraju svi na čistac sve krtice i svi izdajnici. Setite se da nije običan uličar ubio Đinđića nego ozbilja kriminalac. Trebalo bi proveriti ko obučava te ljude. Analitika i obaveštajni rad je omogućio bezbednost predsednika na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji. Ukoliko pogledate jučerašnju odluku Vlade, biće vam jasno da je jedna grupacija uspela da obmane narod i da oduzme ono što je bila istorijska šansa za Srbiju. Predsednika napadaju lažima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar