21°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Happy BSC

DARKA ELEZA NIKO NE SME DA UBIJE! Naređenje Dijane Hrkalović moralo je da se sprovede, OVO SU DETALJI OPTUŽNICE

Čelnici novosadske policije navodno bili su zadatak od bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović da po svaku cenu sačuvaju živog Darka Eleza(41), osuđivanog kriminalca.

Ona je bila vrlo jasna "da ne sme slučajno da im se desi da ga ubiju", jer je, kako je pojašnjeno, ona bila zadužena za to da se Elezu omogući da zida zgrade u Beogradu i da se bavi stanogradnjom.

Ovo je samo jedan od detalja koji se navode u optužnom predlogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) protiv Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića.

Bivša državna sekretarka MUP Srbije optužena je za trgovinu uticajem, a Milenković i Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja. Suđenje je zakazano za 3. mart u Specijalnom sudu.

Da bi zaštitili Eleza, čelnici srpske policije su po nalogu Hrkalovićeve, otvorili čak i operativnu obradu nazvanu "Sačma", kako bi sprečili druge službe u okviru MUP Srbije da ga istražuju i "rade". Navodno, tadašnji načelnik novosadske policije Šušnjić stavio je "na mere" ovog kriminalca i to odmah pošto je Ž. K. iz Novog Sada prijavio da mu Elez preti. Sve se to dešavalo decembra 2017. godine, samo tri nedelje pošto je Elez izašao sa izdržavanja kazne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Istovremeno, obrada je otvorena i protiv samog Ž. K. i to na osnovu lažnih podataka da je on sa Đorđem Ždralom planirao da ubije Eleza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar