28°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

DRAGOSLAV BOKAN ZA TV HAPPY: Kako je napravljen "inkubator" za stvaranje NESRBA? Kako se stvaraju unutrašnji neprijatelji?

Režiser, Dragoslav Bokan, komentarišiću navode da se sprema atentan na predsednika Vučića, osvrnuo se kratko na istoriju kod nas kako se stvaraju unutrašnji neprijatelji. 

Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strartegiju u "Vikend jutru" na TV HAPPY rekao je: 

-Sve počinje sa tim kako naš narod prihvata stvari koje nam se događaju. Skoro 30 godina smo slušali neverovatnu propagandu protiv bilo kakve vlasti u Beogradu, sve dok neka ne bi popustila. Čim bi neka bar prividno pokazala samostalnost pred kapitulacijom zapada,  tad bi se oni smirili.  Ako neka pokaže bar minimalan deo slobode, pravde, nacionalnosti, priče o pravima, suverenosti, tog trenutka se svi okome na nas. A oni tim postignu da neki deo građana naših kaže to je propaganda. Čim se pomene pohvala Srbije, jedan deo naših građana se mršti i govori se kako se ide na ruku režimu, da je to sramota, da nama trebaju slobode a ne prazna priča itd...Kada neko kritikuje vlast, srpsku vojsku,  onda je on objektivan. To je jedna jeziva osobina u našem narodu. I to je neka vrsta autošovinizma,  najgora osobina za naš narod. Usadio se kod nas preko jugoslovenstva gde se srpstvo smatralo ugrožavanjem tog veštačkog jedinstva koje se posle survalo u NDH. To je bilo veštačko jedinstvo gde se insistiralo na tome da se odrekneš srpstva. Nakon toga se formira ideja da srpstvo nije dobro za nas što je komunizam jedva dočekao. To čudno stanje je dugo trajalo počev od jugoslovenstva. Priča se širila u titoističkoj Jugoslaviji sa sve njegovim  belim rukavicama. Priča je bila prelivena  austrijskim šlagom. Bilo kakva priča o srpstvu je najstrožije kažnjavana. Onda dolazi do treće opasnsoti a to je  da vas  polako  uvlače u priču da bi trebalo da budete građanin  sveta koji vas ne voli, da budete Evropljanin, deo zemalja  koje vas bombarduju. Ta vrsta inkubatora za proizvodnju Nesrba radi i danas. 

Kako izgleda Srbija danas, Bokan je rekao:

-Mi smo sada postigli najviše što smo mogli. Uspeli smo da proklijamo iz tog mrtvačkog pokrova. Uspeli smo da izvedemo ideju vojne neutralnosti. To znači NE u NATO. Nema dva strane, postoji samo NATO. Spašavamo našu decu, našu budućnost. Drugi bi nas uvukli u rat sa Rusijom jer je to svrha. Jako poštujem šta je Srbija uradila i pored toliko pritisaka. Smatram to životvorno važnim što smo rekli ne NATO-u, sačuvali Kosovo, braneči se od toga ostavljamo šansu da deca sačuvaju tradiciju. Danas čovek ne može da ostane nem na autošovinizam. Zaljubljen sam u Srbiju, a protiv sam njenih izdajnika. Najbolji način borbe sa neprijateljem je to što ti budeš bolji i jači od njega. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar