28°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

POČELA JE "ĆIRILICA"! Ko preti predsedniku Srbije? OSTANITE UZ TV HAPPY

Ko preti predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću?  Da li smo nešto naučili iz lošeg iskustva 2003 godine? Naslovne strane puni vest da je kavački klan na čelu sa Zvicerom zapretio predsedniku smaknućem. 

U emisiji "Ćirilica" na TV  HAPPY gost Vladimir Dobrosavljević , politički konsultant na ovu temu rekao je:

-Uopšte ne sumnjam u saznanja kada je reč o atentatu na predsednika. Verujem da je jedan od najopasnijh narko kartela na ovim prostorima to poželeo. Ne bih uzeo to kao šalu. Uzmite analogiju ubistava u Meksiku. Uglavnom su narko karteli ubijali političare. Ljudi koji nisu upućeni u to imaju potrebu da minimizuju opasnosti koje prete od narko kartela. Svih ovih godina pokušavam da upozorim ono što se dešava u Crnoj Gori. Mora da postoji saradnja više država u borbi protiv ovako opasnih narko kartela. Ogroman je kapital koji se vrti u tom poslu. Narko karteli su u kapacitetu da kupe bilo koje naoružanje. Znate i sami, oni moraju da imaju podršku neke službe. Problem je što je Crna Gora napravljena služeći određenim grupacijama u poslovne i privatne  svrhe i postojala je snažna veza između politke i kriminala. Njena nezavisnost nije problem, nego je ona opasnost po ceo region. Ona je postala ozbiljan  izvoznik bezbednosnih rizika po ceo region. 

 Ljuba Milanović, nekadašnji inspektor odeljenja za krvne delikte, o Crnoj Gori rekao je: 

-Činjenica je da su se mnogi obogatili u Crnoj Gori. Pitanje je kome to odgovara u datom trenutku. Uvek sam naglašavao da je Srbija bila na udaru, centar gde su uperene sve te destruktivne akcije. Definicija organizovanog kriminala je sprega između kriminala i državnih organa. Mediji se pojavljuju kao jedan od elemanata, kao sprega sa kriminalom što posebno sad dolazi do izražaja. Ne razumem jedan neljudski odnos prema ovome što se sad dešava. Ne možemo olako shvatati činjenicu da se sprema atentat na predsednika. Ako je služba dala podatak, moramo da budemo oprezni kako eksploatišemo taj podatak. Ako ga neozbiljno eksploatišemo, onda gubimo kredibiltet da ponovo dobijemo neku informaciju. Ja sam napravio i bezbedonosnu procenu kada je reč o pripremi atentata. Mene zanima zašto se naša služba ne bavi mnogo više time. Nemoguće je da iza ovoga ne stoji velika strana sila, ali ona ima saradnju sa nekom našom službom. 

Kako sve počinje u Crnoj Gori, Milanović je kazao:

-Prvo je došlo do toga  deo crnogorske službe kreće da sprovodi akcije preko kavačkog klana. Zoran Lazović je bio zadužen za to, vrlo opasan čovek. Crnogorska služba je nasledila jugoslovensku doktrinu. Imali su kontinuitet, kompaktni su i jaki. Dobili su i značajna sredstva od stranih službi. Imaju svoje ljude svuda u svetu. Logistika je bitna u svemu i zato su bili jako moćni. Najmanje su bili infiltrirani u vojnoj službi. 95 godine je počelo cepanje Srba i Crnogoraca preko jedne strane službe. Maraš je bio glavni njihov eksponent. Ja i sada znam kuću gde je ubijen Bulatović. 

Prof. dr. Dragan Simeunović, u emisiji "Ćirilica" na TV HAPPY rekao je: 

-Organizovani kriminal je evoulirao. Ima potpunu novu dimenziju koju javnost ne uviđa ,a to je sprega terorizma i organizovanog kriminala koja se danas naziva narko terorizam. Veza i sa instuticajama je takođe jako značajna. Nikad nije samo jedan cilj već više njih koji se prepliću. U pitanju kamioni koje oni izvoze, a ne može to da se ne primeti. Ogromne su količine u pitanju. Onda dolazi do korupcije. Oni idu prvo na podmićivanje. U pitanju je milijarda godišnje koja ode na podmićivanje na primer u Avganistanu. Ako se ne može postići ništa podmićivanjem, onda se ide na silu. Danas je u pitanju ogroman nova u piitanju i zato mora da se uzme ozbiljno informacija u vezi sa atentatom na predsedniika. 

PRATITE NAS, EMISIJA JE U TOKU

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar