25°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

U EMISIJI "ĆIRILICA": Ko je još osim narko-kartela umešan u pripremu atentata na predsednika Vučića?

Kako se stvaraju uslovi za atentat na predsednika? Šta prethodi samom činu i da li je na vreme sprečeno kod nas? 

U emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića, gosti su govorili na ovu goruću temu. 

Ljuba Milanović,  nekadašnji inspektor odeljenja za krvne delikte u emisiji "Ćirilica" o informaciji Evropola da se priprema atentat na predsednika Vučića, rekao je: 

-Ovde su se stvorila dva  ozbiljna uslova  za nečiju likvidaciju. Imate prvo  političke uslove i imate da se sprečava protok novca, a sve je to sublimirano u jednoj ličnosti. Ubistvom jednog čoveka vi rešavate kompletan problem. Tu vidim glavnu opasnost. Zato ne razumem kada pojedinci nipodaštavaju ovo. Mi ne smemo da pravimo da li će biti ili ne, nego radimo kao da će biti. Mislim da je jako ozbiljno. Kako će da se procesuiraju ta lica? Mi nemamo detaljnije informacije. Drugačije bih to radio kao operativac.  Imate primer "Sablje". Tada je sklonjen jedan važan deo. Da vas podsetim da se ubio jedan veoma častan čovek, Luka Bulatović. Imate jedan otuđeni deo službe koji su i priznali šta su radili. Jedan častan čovek se ubio. On je hteo da predupredi ono što će izaći na videlo šta je služba uradila. Služba je sarađivala sa oba klana. Bio je deo tog sistema i nije mogao da izdrži.  Ja to gledam tako da ako gurneš sistemu prst u oko, sistem će ti vratiti. Gurnuo sam prst u oko tad čoveku koji je bio gospodar života i smrti. 

Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant kazao je u "Ćirilici"

-Kada govorimo o pokušaju jednog od  narko kartela da eventualno izvede  atentat na predsednika države, a šta ako su u to umešani i neki drugi političari iz drugih država? To mora da se uzme u obzir. Veoma je važan uticaj stranih sila. To se dešava i u Crnoj Gori. 

Prof. dr. Dragan Simeunović, u emisiji "Ćirilica" rekao je: 

-Uvek su isprepletane i druge institucije. Ne može se generalizovati. Postoje otuđeni delovi i razlog je korupcija. To kada prolaze kamioni, neko je to odobrio. Najvažnije je da su sprečeni sada u svojoj nameri. 

O Kosovu, profesor Simeunović kaže:

-Kada je reč o kriminalu, često pominjemo Crnu Goru, a zaboravljamo Kosovo. Albanci su drugi u Evropi, a sve počinje od turske mafije. Nju čine Kurdi. Kosovo su prvo bili kuriri. Investicija je Veliki Trnobac. Albanci su poslušniji i zato sa njima nema mnogo problema kao sa Crnogorcima. Kao narod su naučili da slušaju. 

 Goran Šarić, istoričar, za TV HAPPY rekao je: 

-Za početak da vam kažem anegdotu da me policija pustila jer su mislili da sam Šarićev rođak. Verujem da sada sve što se dešava u vezi sa pretnjama predsedniku da je u pitanju put droge i da su umešane strane sile. Vi na primer u Hrvatskoj imate goru situaciju. Šefovi službi su strani državljani. Onda vam je jasno koji je smer tih malih država. U Hrvatskoj ste imali čoveka koji je redovno nosio informacije u Ameriku. Izaberu se ljudi koji imaju zločine iza sebe i lako se ucenjuju. Kod nas velike migracije dovode do kriminala. 

Prof dr. Slobodan Reljić u emisiji "Ćirilica" kazao je:

-Kod nas je demokratija implementirana. Zašto su narkotici tako važni? Postali su jako važni u društvu. Mnogo je veći problem što sistem kasnog kapitalizma proizvodi depresivne ljude. Živite u jednom neprekidnom strahu, pa kad živite u takvom sistemu, vama treba nešto da vas smiri. Pošto je u sivoj zoni, to sad ide na to da se legalizuje. U pitanju su zatvoreni kontrolisani sistemi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar