26°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Novosti

Brnabić danas u Briselu na sastanku Saveta za stabilizaciju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće danas u poseti Briselu gde će učestvovati na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa Evropskom unijom.

U delegaciji sa premijerkom Brnabić biće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

Predsednica Vlade Srbije sastaće se sa najvišim predstavnicima Evropske unije - predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom. 

Brnabić će u odvojenim susretima razgovarati i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem. 

U okviru posete, planirani su i sastanci sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejnerdsom, kao i sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Evropskom parlamenta Dejvidom Mekalisterom. 

Cilj sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih refromi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu. 

Na sastanku će biti predstavljeni i dalji prioriteti kojima Srbija treba da se postveti i u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. 

Oko 12:30 časova, između dva dela sastanka Saveta za stabilizaciju i priduživanje, previđeno je i zajedničko obraćanje medijima Brnabić, Borelja i Varhejija. 

U popodnevnim časovima Brnabić će se sastati sa Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen. 

U sedištu Evropske komisije, premijerka Srbije razgovarće sa potpredsednikom Komsisije, Fransom Timermansom i komesarom za pravosuđe, Dijeom Rejndersom. 

Zvaničnu posetu Briselu, Brnabić završva sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta, Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obrati domaćim medijima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar