23°C

Beograd

Photo: happy tv

Izvor: Tanjug

Brnabić:SRBIJA JE BEZBEDNA ZEMLJA!

 Srbija je apsolutno bezbedna zemlja, i bezbedniji smo time što imamo međunarodnu saradnju i što je tako efikasno razmenjujemo informacije sa drugim državama, istakla je danas u Briselu premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, na konferenciji za štampu, posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa EU, odgovarajući na pitanje koliko je Srbija spremna da ispuni bezbednosne standarde, pošto 18 godina nakon ubistva premijera(Zorana Ðinđića) postoje pretnje za život predsednika Aleksandra Vučića i koliko je Srbija bezbedna zemlja, kazala da se radi o zlonamernom pitanju.

Kako je reklapitanjem se insinuira da Srbija nije bezbedna zemlja samo zato što je dobila informacije o planiranom atentatu iz Europol-a.

To upravo pokazuje suprotno, a to je da Srbija jeste bezbedna zemlja, jer su naše obaveštajne službe dobro povezane i sarađuju sa službama širom sveta. Da to nismo ne bi bili bezbedna zemlja,  podvukla je ona.

Brnabić je naglasila da je Srbija bezbedna zemljaupravo zbog toga što ima tako efikasnu razmenu informacija.

Prema njenim rečima ovo pitanje nije bilo tema razgovora, jer se ne tiče politike, već bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala.

Dodala je da je bilo reči o borbi protiv organizovanog kriminala, pri čemu je konstatovano da Srbija ispunjava sve standarde u tome.

-Srbija je prosperitetna zemlja i predsednik Aleksandar Vučić dobija pretnje upravo zato što se bori da postanemo zemlja u kojoj postoje jake institucije i vladavina prava. Njegov život je ugrožen što se bori za vladavinu prava, borbu protiv mafije, organizovanog kriminala, kazao je on.

S tim u vezi je ukazala da je sproveden referendum, koji je “izgurala”kako je rekla SNS.

Mi nismo dobili podršku ni organizacija civilnog društva, koje svakodnevno pričaju da se bore za nezavisno sudstvo, a kada je došao istorijski dan da kažemo “da” za nezavisno sudstvo i vladavinu prava rekle su glasajte “ne”, ukazala je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar