8°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Tanjug

Žozep Borelj: Radimo na obnovi dijaloga, naročito sa Kosovom

 Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da će sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom nastaviti da radi na obnavljaju dijaloga Beograda i Prištine, ali i naveo da Kosovo pokazuje "više nespremnosti da učestvuje u tome".

"Pozdravljam spremnost Srbije da učestvuje u dijalogu i želim da jasno stavim do znanja Kosovu da dijalog ne postoji samo radi Kosova, nego zato što je krucijalan za napredovanje na EU putu", rekao je Borelj na pitanje postoji li neki instrument EU da se Priština vrati za pregovarački sto.

On je rekao da će sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom nastaviti sa pripremama za obnavljanje dijaloga u Briselu, ali samo, kako kaže, ako su obe strane spremne da se dogovore o pozitivnim rezultatima, i da pokažu rezultate.

"Radićemo sa Lajčakom na tome, a posebno u pogledu Kosovu, koje pokazuje više nespremnosti da učestvuje u tome", rekao je Borelj.

On je ponovio da će Lajčak sa predstavnikom SAD prvo sledeće nedelje ići na Kosovo, kako bi se, kaže, zalagao za obnavljanje dijaloga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar