19°C

Beograd

Photo: Vlada Srbije

Izvor: Happy BSC

SELAKOVIĆ: Značajne mogućnosti za unapređenje odnosa sa Saudijskom Arabijom

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Usamom bin Dahilom bin Rebiom el - Amedijem. 

Selaković je tom prilikom podsetio na to da dve zemlje naredne godine obeležavaju 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i ocenio da bi to bila odlična prilika da Saudijska Arabija otvori ambasadu u Beogradu, imajući u vidu da Srbija već ima diplomatsko predstavništvo u Rijadu. 

On je takođe ukazao na to da dve države imaju brojne neiskorišćene potencijale za unapređenje saradnje kako na političkom nivou, tako i u oblasti ekonomije. 

Prema njegovim rečima, poseta Srbiji predstavnika kraljevske porodice, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda ili prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda bila bi kamen temeljac za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. 

Šef srpske diplomatije je uputio poziv i ministru spoljnih poslova princu Fejsalu bin Ferhanu Al Saudu za posetu Srbiji i dodao da bi bilo veoma korisno i da dva ministarstva spoljnih poslova uspostave praksu redovnih političkih konsultacija na godišnjem nivou. 

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ministar Al Saud boravio u oktobru prošle godine u Beogradu, gde je učestvovao na komemorativnom skupu povodom 60 godina od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja. 

Značajna pažnja na sastanku posvećena je mogućnostima intenziviranje ekonomske saradnje podsticanjem trgovinske razmene i investicija, kao i mogućnosti promene viznog režima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar