29°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

MILIĆEVIĆ: Napravljen ogroman iskorak u poboljšanju izbornih uslova

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević rekao je da je na sastanku sa evroparlamentarcima u Skupštini Srbije zaključeno da je napravljen ogroman iskorak u poboljšanju izbornih uslova nakon druge faze međustranačkog dijaloga.

- Ono što je interesovalo predstavnike Evropskog parlamenta jesu zaključci koje smo postigli tokom sastanka druge faze Međustranačkog dijaloga i koliko je toga implementirano. Zajednički zaključak svih nas je da je napravljen ogroman iskorak nakon druge faze međustraačkog dijaloga - rekao je Milićević, prenose mediji. 

Što se tiče izbornih uslova, vladajuća koalicija je pokazala jedan odgovoran i posvećen odnos kada je reč o međustranačkom dijalogu, dodao je Milićević.

- Ukazali smo na važnost inicijative predsednika Skupštine Srbije Ivice Dacicća da se dijalog vodi na dva koloseka jer ovo je proces iz kojeg ne mozete isključiti nijednu političku opciju - istakao je on.

Milićević je ocenio da je vlast prihvatila sve stavove i zaključke evrospoalnika, navodeći da će sve to biti implementirano kroz usvajanje pet zakonskih predloga sledeće nedelje, a reč je o izmenama Zakona o sprečavanju korupcije, o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima, o izboru predsednika Republike, kao i o finansiranju političkih aktivnosti.

On je kazao da će razgovori biti nastavljeni i posle sledećih izbora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar