22°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

ŠAPIĆ: Najvažniji korak dobiti poverenje građana na izborima

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić smatra da je najvažniji korak dobiti poverenje građana na izborima, a da ga za najvišu funkciju u Beogradu preporučuje dosadašnji politički rad.

Šapić je rekao da iako formalno kandidat za gradonačelnika Beograda ne postoji, nepisano je pravilo da onaj koji je prvi na gradskoj izbornoj listi ima najviše osnova da to bude, ako ta lista pobedi, prenose mediji. 

On je saopštio da se čeka potvrda da li će biti nosilac izborne liste SNS za Beograd, kako je predložio predsednik Aleksandar Vučić na Predsedništvu stranke, kao i da će takva odluka biti doneta na sednici Glavnog odbora 11. februara, gde će se osim o gradskoj odlučivati i o republičkoj listi SNS.

Šapić je naveo da ga za tu funkciju najviše preporučuje ono što je radio poslednjih 12 godina, a da su i istraživanja javnog mnjenja nešto što treba uzeti u obzir.

On je rekao da se isuviše olako njegovo ime vezuje za poziciju gradonačelnika kao da je to već gotova stvar, a naglasio da je pre toga najvažniji korak dobiti poverenje građana na izborima, što mu je dosadašnje dugodišnje političko iskustvo ,kako je rekao, više puta pokazalo.

- Evo vidimo opozicija je već odavno pobedila na svim izborima, s druge strane neki u vlasti takođe kažu to je već gotovo,hajde onda da ne izlazimo na izbore i da samo ispišemo ko je šta osvojio - rekao je Šapić uz napomenu da on ne može da ima takav pristup jednim važnim izborima kakvi su oni na proleće.

On je naveo i da će SNS izaći pred građane sa svim onim što je rađeno poslednjih osam godina i da je i u periodu dok je bio opozicija javno isticao da je grad dobro vođen i napomenuo da je bilo i stvari koje bi trebalo popraviti,a kao primer naveo je da su često probijali rokovi, što po njemu samo po sebi nije nešto što je neoubičajno,ali da su u takvim situacijama nedostajala objašnjenja, kao i da komunikacija sa građanima nije uvek bila najbolja.

Prema njegovim rečima, ključni infrastruktirni projekti su urađeni i Beograd je postao metropola, kao i da su započeti poslovi koji nisu rađeni 30-40 godina.

Šapić je izjavio da bi u svom timu za Beograd zadržao sve one koji imaju rezultate iza sebe u poslednjih sedam, osam godina, a da ne zna da li će aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić biti na listi SNS za beogradsku vlast, a rekao je i da je gradonačelnik Zoran Radojičić dao značajan doprinos funkcionisanju Beograda poslednje četiri godine kao i drugi gradski funkcioneri.

Potpredsednik GO SNS je rekao i da se na Predsedništvu razgovaralo o eventualnoj kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da ne zna da li bi sednici GO 11. februara ona mogla biti obelodanjena, pošto do predsedničkih od raspisivanja parlamentarnih i gradskih izbora postoji vremenski interval od 15 dana, ali da je podrška stranke nesporna.

Šapić je naglasio da u SNS nemaju dilemu da li bi Vučić trebalo da bude kandidat za predsednika Srbije i da boljeg od njega nemaju, kao i da je predsednik Srbije personifikacija svega što je urađeno poslednjih 10 godina, a da će ukoliko bude doneo odluku da kandidaturu prihvati imati svu podršku stranke.

On je rekao i da je bezbednost Vučića ugrožena od trenutka kad se ušlo u obračun sa "najsvirepijim krakom kavačkog klana" i da država mora na sve načine da zaštiti predsednika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar