Izvor: Tanjug
27.01.2022 u 21:23
0

ESKOBAR: Kosovska vlada da formira ZSO

Kosovska Vlada obavezala se da će imati Zajednicu srpskih opština, a SAD očekuju da Kosovo i Srbija ispoštuju prethodne obaveze, izjavio je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

On je rekao da SAD pozivaju kosovsku Vladu da sprovede odluku Ustavnog suda i izvrši uknjižbu zemljišta manastiru Visoki Dečani, prenose mediji. 

Eskobar je kazao da SAD ne diktiraju i neće diktirati šta ZSO treba da radi, ili koje treba da budu njene nadležnosti, jer je to suverena odluka koju kosovska vlada mora da donese.

– Postoje razni modeli koji funkcionišu, među kojima su i oni koji bi omogućili bolju lokalnu koordinaciju bez drugog nivoa vlasti ili izvršne vlasti – istakao je on i dodao da SAD pozivaju kosovsku vladu da pažljivo razmotri ove modele.

Govoreći o tome da li će Kosovo ispuniti zahtev državnog sekretara Entonija Blinkena i sprovesti odluku Ustavnog suda iz 2016. o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, Eskobar je kazao da je stav SAD jasan i da se u ovom slučaju radi o vladavini zakona, a ne o etničkoj, političkoj ili verskoj pripadnosti.

On je dodao da SAD i dalje pozivaju Prištinu da sprovede odluku Ustavnog suda iz 2016. godine i uknjiži zemljište.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter