21°C

Beograd

Photo: happtv

Izvor: Tanjug

Završen sastanak Kontrolnog tela za međustranacki dijalog(FOTO)

U Skupštini Srbije završen je sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog kojem je predsedavao predsednik parlamenta Ivica Dačić, a prisustvovali su i predstavnici opozicije.

Na sastanku pored Dačića i predtsavnika vladajuće koalicije bili i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnik DS S Uroš Janković, predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić i drugi.


Obradović je novinarima rekao da se nada da su predstavnici opozicije uspeli da “spreče” određene zakonske izmene koje, kako kaže, nisu bile predmet sporazuma između vlasti i opozicije i da će ostati žrebanje za listu predsedničkih kandidata, da neće biti dozvoljena mogućnost da jedan birač može da podrži više izbornih listi, kao i da će svi učesnici dobiti više sredstava na početku kampanje.

“Ako smo to uspeli, a to će pokazati i glasanje u Narodnoj skupštini onda smo ispunili misiju u Kontrolnom telu”, rekao je Obradović.

Obradović tvrdi da je opozicija dobila uveravanje vlasti da će se to određenim amandmanima potvrditi, a reč je o takozvanim izbornim zakonima koji treba da se nađu na sednici parlamenta u sredu, 2.februara.

Lider Dveri kaže da je dogovoreno da liste na početku kampanje za parlamentarne izbore dobiju 40 odsto od ukupnih sredstava.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar