17°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Tanjug

Ana Brnabić je danas sa evroparlamentarcima razgovarala o izborima, referendumu...

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom o nedavnom referendumu o ustavnim promenama i saslušala njihove sugestije u vezi sa izborima koji se u Srbiji održavaju početkom aprila.

Sagovornici su premijerki Brnabić čestitali na uspešnoj poseti Briselu, kao i na plodotvornoj saradnji tokom međustranačkog dijaloga.

Njihova zajednička ocena je da su aprilski izbori veoma važni za dal?i razvoj demokratije u Srbiji i da je u tom smislu značajno da se primeni dogovoreno, ali i da su spremni da, ukoliko i dalje ima prostora i potrebe za njihovom pomoći, to i učine s obzirom na to da njihove ekspertize stoje na raspolaganju Vladi Srbije. Unapređenje predizborne atmosfere je jednako važno, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata, smatraju evroparlamentarci.

Na sastanku je bilo reči i o načinu prestavljanja stranaka tokom predizborne kampanje u programima javnog servisa i o obuci posmatrača koji će biti na biračkim mestima.

Premijerka je prenela evroparlamentarcima da je njihova misija bila uspešna, što, kaže, potvrđuje činjenica da nijedna stranka neće bojkotovati izbore, a da rezultati referenduma pokazuju da je Srbija rešena da nastavi reforme u skladu sa svojim strateškim izborom za pristupanje Evropskoj uniji. Brnabić je zaključila da je nezavisnost pravosuđa jedan od stubova demokratije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar