Izvor: Tanjug
28.01.2022 u 21:13
0

U sredu set izbornih zakona na sednici Narodne skupstine

Pred poslanicima u sredu 2. biće Predlog zakona o izboru predsednika Srbije, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, kao i Predlog zakona o lokalnim izborma, saopštili su danas iz Narodne skupštine Srbije.

Vlada Srbije usvojila je 17. januara set izbornih zakona kojima je cilj da se unaprede uslovi za sprovođenje izbora na republičkom i lokalnom nivou.

Na dnevnom redu 16. vanredne sednice parlamenta naći će se Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Predlog zakona o izmeni zakona o sprečavanju korupcije i Predlog zakona o dopuni zakona o vanparničnom postupku.

Takođe, Poslanici će razmatrati Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, Predlog zakona o izmeni zakona o platama državnih službenika i nameštenika i Predlog zakona o izmeni zakona o predmetima opšte upotrebe.

Biće reči i o Predlogu zakona o oružju i municiji, ali i o Predlogu zakona o davanju garancije Srbije u korist Banke Intese ad Beograd, Rajfajzen banke Beograd, Komercijalne banke Beograd, Sberbank Srbija ad Beograd, OTP Banke ad Novi Sad i Nova ljubljanska banka dd Ljubljana, po zaduženju javnog preduzeća Srbija gas iz Novog Sada.

Najavljeno je da će na dnevnom redu biti i Predlog zakona o potvđivanju Sporazuma o osnivanju međunarodne investicione banke, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu koji se odnosi na neobezbeđeni zajam u iznosu do 400.000.000 evra uz osiguranje od strane Multilateralne agencije za garantovanje investicija u cilju finansiranja određenih građevinskih usluga od strane Bećtel Enka UK Limited.

Na sednici će se govoriti i o predlozima zakona o potvrđivanju određenih ugovor i sporazuma, a govoriće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu iz 2021. godine između Banke za razvoj Saveta Erope i Republike Srbije za projektni zajam Centar za obuku za dualno obrazovanje.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o izboru članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Predlog odluke o imenovanju članova UO Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter