Izvor: Happy BSC
27.04.2022 u 22:00
0

„Ukrajina je poligon, a Ukrajinci municija“, „Plan Zapada je da otera Rusiju iz Evrope“, „Istina je na strani Rusije, oni brane svoj narod“, Emisija „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji “AKTUELNOSTI” razgovarali smo o 63. danu sukoba u Ukrajini i izjavi predsednika Rusije Vladimira Putina da, ukoliko se neko umeša u sukobe, da će usledi munjevit odgovor.

O ovoj temi govorili su prof dr Miloš Laban, novinar Đuro Bilbija i prof dr Srđan Perišić profesor geopolitike i međunarodnih odnosa.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof dr Miloš Laban ukazao je na probleme sa kojima se Amerikanci suočavaju.

“Predsednik Putin imao je jedan maestralan potez koji je donekle pridobio islamski svet, a to je potez uzdizanja Ramzana Kadirova šefa Čečenije. Zapad ne samo da ima kratko pamćenje već želi da takvo pamćenje nametne drugima. Setite se kako su pretili hapšenjem saudijskom princu zbog afere oko Kašogija. On to nije zaboravio i nema nameru da zaboravi. Kao što se pominje Maduro. Setite se šta su radili Nikolasu Maduru, predsedniku Venecuele, terali su ga silom sa vlasti, plenili zlato Venecueli a sada traže kako treba da spašavaju svet proizvodnjom nafte”, podseća Laban.

On je izrazio zahvalnost Rusiji zbog njenih napora da oslobodi svet tog kolonijalnog odnosa

“Putin je ovim svojim govorom rekao u kome je jasno iskazao šta čeka one koji stanu na put pravednoj borbi Rusije. Pitanje tumačenja međunarodnog prava, mi smo dužni prema Rusiji ili bar ja tako osećam, prema njenim naporima da oslobodi svet tog kolonijalnog odnosa koji je nametan decenijama od strane zapada, a to je pitanje što je ova vojna operacija preventivni rat protiv zapada i to je taktika Izraela koji sprovodi prevetivni rat već 70 godina i niko ga ne proziva zbog toga, bar ne u poslednje vreme”, smatra Laban

On je i ponudio objašnjenje zbog čega je Rusija “prava strana” u ovom sukobu.

“Rusija štedi civilno stanovništvo, štedi i neprijatelje. Ne samo da ima nuklearna oružija već i bacače plamena koji sprže 15 km teritorije ispred gde ništa ne može da preživi. To je dokaz koliko je Rusija prava strana u ovom sukobu. Rusija ne sme nikako da izgubi rat. Ona je donela odluku da se nikada više neće voditi rat na njenoj teritoriji. Ono što niko ne pominje je da je raspadom SSSR ruski narod ostao bez zajedniče države, kao što je srpski narod raspadom Jugoslavije ostao bez svoje države. Zbog odluka da administrativne granice postanu državne granice veliki broj i Rusa i Srba ostao je van granica svoje države. Ukrajina je jedna tvorevina a la Bosna i Hercegovina. Slobodan Milošević se zalagao da delovi srpskog naroda koji žele da ostanu u zajedničkoj državi ostanu, a ko neće neka ide. Kada građani hoće da ostanu u državi imaju više prava nego oni koji hoće da se otcepe. Delovima srpskog naroda je onemogućeno da ostanu u SFRJ. Onda smo dobili „Oluje“ u Hrvatskoj i druge slučajeve koji nisu toliko dramatični. Ali imamo slučaj Republike Srpske koja je od početka htela da ostane u istoj državi sa Srbijom i dan danas joj se to ne omogućava. Zapadna propaganda uporno tu priču gura pod tepih i nameću nove floskule, nove konstrukcije i nameće kao nove “istine” koje nemaju potporu ni u istoriji ni u pravu. Ne možete vi silom zabraniti Rusima da žive u Ruskoj federaciji“, smatra Laban.

Potresno svedočenje stanovnice Mariupolja: AZOV JE UBIJAO, SILOVAO I PLJAČKAO, A POLICIJA JE ŽMURILA! (VIDEO)

Nisu uopšte na zapadu razmišljali da daju pravo Rusa na samoopredeljenje i sada Putin ispravlja tu nepravdu.”, rekao je Laban.

Đuro Bilbija konstatovao je da je vojna nadmoć Rusije dovela do toga da se NATO ne umeša direktno u sukob u Ukrajini ali da je Zapad spreman da žrtvuje sve do poslednjeg Ukrajinca kako bi se Rusija oslabila.

“Ako se gledaju Putinovi nastupi, postoje tri tačke na kojima je dizao svoju spoljnopolitičku strategiju stepenik stepenik više. Prvo 2007. na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, zatim njegova valdajska reč 2014, njegov govor u parlamentu 2018, kada je najavio da je Rusija napravila nova hipersonična oružija koja niko drugi nema i da će napraviti nova u narednom skorom period. Tada su se neki podsmevali, da je to kompjuterska simulacija i da to nije tačno. Danas je napravio četvrti spoljnopolitički, a moglo bi se reći i civilizacijski stepenik. O tome govori i situacija kada su nuklearne snage već na početku sukoba u Ukrajini stavljene u stanje pripravnosti. Putin kaže: “Ako se neko s polja umeša i ako to predstavlja stratešku pretnju Rusiji i njenim interesima uslediće munjevit odgovor odnosno udar”, smatra Bilbija.

On je svoje izlaganje obrazložio velikom prednošću koji Rusi imaju u vojnom smislu

“To verovatno ima najdirektniju vezu sa uvođenjem u upotrebu Kinžal – hipersonične rakete. Jedna od njih je uništila čak bivše sovjetsko atomsko sklonište. Njeni neprijatelji, ceo NATO pakt ne poseduje hipersonična oružija. Putin ima i protivbrodsku raketu Cirkon, koja za razliku od svih drugih raketa ne ide parabolično, već leti paralelno sa vodenom površinom i može da leti jako nisko. Zbog toga je praktično neuhvatljiv za odbrambene sisteme brodova. Interkontinentalna raketa Sarmat, koja je testirana pre nekoliko dana, koja ima gotovo neograničen domet. Ta raketa može da gađa SAD i preko Južnog pola, SAD nema jedino protiv vazdušnu odbranu sa te strane, može da ide i preko Severnog pola….”, rekao je Bilbija.

On je dodao da je NATO svojim odbijanjem bezbednosnih zahteva Rusije i provokacijama doveo do sukoba.

“Rusija je svoje bezbednosne zahteve uspostavila NATO-u 15. decembra prošle godine, to je ubrzo odbijeno i kada je odbijeno, nije bilo samo odbijena već je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izazivački rekao: “Tražili ste da imate manje NATO pakta na svojim granicama, sada ćete ga imati više. Dva dana kasnije počela je ruska vojna operacija I u suštini Rat u Ukrajini odlaže obračun Rusije i NATO. SAD to što je Rusija konačno superiornija, dovelo je do toga da se oni nisu ni usudili da ratuju u Ukrajini. Ukrajina makar cela gorela, do poslednjeg Ukrajinca, to je rat na tuđoj teritoriji, tuđim rukama, tuđim životima. Cilj Zapada je da to što duže traje ne bi li se Rusija vojno i ekonomski urušila i kako bi nastalo unutrašnje nezadovoljstvo koje bi dovelo do pobuna i promene Putina sa vlasti na ulici“, zaključio je Bilbija.

Ruske snage uspostavile kontrolu nad naseljem Zarichne!

Prof dr Srđan Perišić, rekao je da se u Ukrajini vodi posredniči rat, gde je Ukrajina poligon, a Ukrajinci municija zapada.

“Taj munjevit odgovor o kom Putin govori znači da ukoliko bi neka država članica EU  ili članica NATO pakta unilateralno intervenisala, oni bi bili strana u ratu. I ovako su strana u ratu, nisu prisutni u Ukrajini u tom oružanom sukobu, ali ovo je sveopšti rat koji zapad vodi protiv Rusije. Imamo ekonomski rat, ekonomske sankcije. U poslednja 2 meseca uvedeno je preko 5000 različitih sankcija. Ekonomski rat se vodi još od 2014. Ukrajina je poligon, prostor gde se vodi taj oružani deo, posrednički oružani sukob, proksi rat. Imamo neviđenu propagandu koju vode zapadni globalni mediji, prenose lažne formacije, to je taj medijski rat. Znači to je sveopšti rat, politički rat, diplomatski rat, medijski rat i taj oružani sukob.”, rekao je Perišić

On je pohvalio izveštavanje naše televizije o sukobu koji se vodi.

“Happy televizija je jedna od retkih koja nastoji da u moru lažnih informacija razume suštinu i karakter rata koji se vodi u Ukrajini. Ukrajina je posrednik u ratu koji Amerikanci vode sa Rusijom. Ima tu još zemlja koje žele da učestvuju u tom sukobu. Nudi se Poljska, donekle Rumunija, odakle dolazi veliki broj plaćenika, protiv Rusije huškaju i Moldaviju…”, smatra Perišić.

On je dao prognozu da Amerika neće smeti da se direktno

Amerikanci preko Ukrajine vode rat sa Rusijom a Ukrajinci su američka municija. Amerikanci neće tamo nikad intervenisati, njihova moć je u opadanju od 2008. godine. To se pokazalo u Avganistanu, svi smo videli to sramno bežanje. Pre toga videli smo bekstvo iz Sirije, bekstvo iz tog arapskog sveta. Amerikanci ne mogu više ni jedan rat da vode ni protiv koga, zbog toga angažuju druge zavedene vazalne države i njihove režime spremne da žrtvuju sopstvene građane za interese SAD da isteraju Rusije iz Evrope. Da li je moguće isterati Rusiju iz Evrope? Rusija je najveća evropska država, najveća kultura u Evropi, najveća evropska civilizacija. Rusija je krenula da završi rat i sve ove aspekte rata : političke, ekonomske, diplomatske ukalkulisala. Istina je na strain RUsije, ona brani sopstveni narod”, zaključio je Perišić

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter